Бунт на двадесетина души, предимно възрастни хора, спря изграждането на

...
Бунт на двадесетина души, предимно възрастни хора, спря изграждането на
Коментари Харесай

Бунт спря строежа на нова детска площадка на ул. Капитан...

Бунт на двадесетина души, най-вече възрастни хора, спря построяването на нова детска площадка на ул. „ Капитан Райчо ” 42 - 44.  Багер, камион и служащи бяха докарани през вчерашния ден сутринта  в междублоковото пространство, само че след един час препирня с жители кметът на регион „ Централен ” Георги Стаменов подреди да се отдръпват.

Няма да вършим детска площадка, до момента в който съседите не се схванат между тях, съобщи Стаменов. За люлки, катерушки, пързалки, мека настилка, пейки и ограда в кметството са заделени 60 000 лв.. Подготвен е план, извършена е социална поръчка и има определен реализатор.

Протестиращите се разделиха на две групи. Едни недоволстваха, че детската площадка е планувана тъкмо до паркираните в съседство коли, и упорстваха да е на същото място, където преди време са инсталирани железни катерушки.  Други желаеха администрацията да направи паркоместа, тъй като в този момент стопират върху тиня и прахуляк.

„ Не сме срещу площадката, само че желаеме да е на същото място, където е в този момент, с цел да е безвредно за децата ”, сподели Светла Маслинкова. Стаменов търпеливо изясни, че под старите катерушки има тръби и нямат право да ги застрояват. Станко Стоянов показа, че в 7 часа сутринта са пристигнали служащи, съпроводени от седем - осем служители на реда, и са отрязали крепко дърво. Служители от кметството възразиха, че е изгнило и рисково.  

Решенията се взимат със мощ, а би трябвало първо да се обсъдят с хората, укори администрацията пенсионираният професор по кардиология Йордан Вълков. Вихър Захов, общински консултант от ГЕРБ, пристигнал да участва на ритуала с първата копка, не се сдържа и го назова „ наставник ”. Господине, ще ви дам под съд, закани се професорът. Той дойде с директория с жалбите срещу  спортното игрище  против блока, изпратени до прокуратурата, ДНСК и Община Пловдив. Жалбите са подписани от 24 души. „ Площадката е единствено на 11 метра от прозорците ни, децата подвигат доста звук, а поради мощния удар с топка една жена пострада - бяха счупили  ръката ”, разказа професорът.

„ Децата  имат потребност да играят, да щуреят, доста е добре, когато се чува детски смях ”, отсече Стаменов, който е татко на две деца. В регион „ Централен ” има и друга подписка - от родители, които желаят нова детска площадка, а не рискови железни катерушки.

 Васил Попов  настояваше да се изградят 20 - 25 паркоместа - толкоз коли имало в блока. „ В четвъртък ще имаме среща с един от домоуправителите и ще обсъдим плана за джобове за паркирането ”, увери районният кмет. Той добави, че обмислят концепцията за паркинг за 55 коли в съседство с блока.

„ Ако живеещите в блока се схванат между тях, ще строим детска площадка, а по-късно и паркоместа. Ако не - ще  пренасочим парите другаде. Ще изчакаме няколко дни ”,  коментира Георги Стаменов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР