Бункерите в София отдавна са излезли от предназначението, за което

...
Бункерите в София отдавна са излезли от предназначението, за което
Коментари Харесай

Тодор Чобанов: Единственото безопасно място при атака над София в момента е столичното метро

Бункерите в София от дълго време са излезли от предназначението, за което автентично са били издигнати, те не се водят на доклад в съответните структури на администрацията. Това сподели в ефира на „ Добро утро, Европа “ някогашният заместител министър на културата Тодор Чобанов. По думите на Чобанов, бункерите са въображаеми в друга ера и с друга визия, а към този миг единственото място, което е безвредно и ще се употребява при заплаха за популацията, е софийското метро.
Такава е и практиката по света, някои от подземните станции са извънредно устойчиви, проектирани да устоят на огромни сеизмични събития, както и на офанзиви, само че си пожелаваме в никакъв случай да не проверим до каква степен това е по този начин.
„ Оригиналните бункери у нас обаче са правени преди повече от 70 години и те не са планувани за огромни групи хора. Именно по тази причина считам, че те би трябвало да намерят ново предопределение, това е една много публикувана по света процедура, да се трансформират в пространства за изкуство “, изясни още Тодор Чобанов.

В последна сметка в тяхното създаване са вложени чувствителни средства, те са на забавни места, като постоянно са на топ местоположения, да вземем за пример този бункер, който се намира под някогашния пантеон. Значителна част от тези обекти обаче останаха без явен собственик, изясни още Чобанов.

Целия диалог вижте във видеото. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР