Бункер от Студената война в Единбург, построен, за да спаси

...
Бункер от Студената война в Единбург, построен, за да спаси
Коментари Харесай

Бункер от Студената война, построен, за да спаси кралското семейство от ядрена атака, се отваря като туристическа атракция

Бункер от Студената война в Единбург, издигнат, с цел да избави кралското семейство от нуклеарна офанзива, е отворен за обществеността.

‌The Обраслото, покрито с графити пространство не дава индикация какво се крие изпод, само че нови фотоси разкриха бункера в Barnton Quarry покрай столицата на Шотландия. Снимки дават взор към запуснатите остатъци на едно от районните държавни седалища на Обединеното кралство, което би работило като база за интервенции при положение на руска нуклеарна офанзива.

‌Този бункер е издигнат 100 фута подземен през 50-те години на предишния век, по време на боязън от руската власт, и остава загадка до 80-те години. Това беше първата отбранителна линия на Шотландия против опасността от нуклеарна война. Над три етажа, структурата е конфигурирана по-късно, с цел да побере 400 политици и държавни чиновници за един месец. Той също по този начин съдържаше станция за лъчение на BBC.

‌Бункерът беше продаден на локалния предприемач Джеймс Мичъл през 1996 година за £60 000, който...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР