БУНЕОС АЙРЕС, Аржентина (AP) — Аржентински съдия в петък постанови,

...
БУНЕОС АЙРЕС, Аржентина (AP) — Аржентински съдия в петък постанови,
Коментари Харесай

Аржентински съдия признава насилието, основано на пола, претърпяно в продължение на години от 20 монахини в пробивно решение

БУНЕОС АЙРЕС, Аржентина (AP) — Аржентински арбитър в петък постанови, че 20 монахини в манастира са претърпели принуждение повече от две десетилетия в ръце на високопоставено духовенство в консервативния север на страната и подреди на обвинения архиепископ и църковни чиновници да преминат през психическо лекуване и образование за дискриминация, учредена на пола.

Решението в родината на папа Франциск хвърли светлина върху прожекторите дългогодишна корист с монахини от свещеници и епископи в Католическата черква.

Макар и дълго засенчени от други църковни кавги, сходни злоупотреби в религиозния живот от ден на ден се излъчват и осъждат вследствие на това, че монахините се усещат окуражени от придвижването #MeToo, което има разследване в църквата, #NunsToo.

„ Заключавам и удостоверявам, че монахините са претърпели актове на принуждение, учредено на пола, религиозно, физически, психически и стопански повече от 20 години “, сподели арбитър Каролина Касерес в решението от Салта...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР