Бундесверът възнамерява да проведе пълномащабна военна отбранителна и оперативна подготовка“

...
Бундесверът възнамерява да проведе пълномащабна военна отбранителна и оперативна подготовка“
Коментари Харесай

Бундесверът подготвя план за действие в случай на война с Русия

Бундесверът има намерение да организира пълномащабна „ военна отбранителна и оперативна подготовка “ при положение на директна борба с Русия. Това написа Der Spiegel, като се базира на съответния документ, подписан от основния контрольор на немските въоръжени сили Еберхард Цорн.

Отбелязва се, че немският военачалник счита, че Москва съставлява опасност за Берлин. Ето за какво той счита за належащо да се създаде проект за деяние при положение на война.

„ Нападение против Германия може евентуално да се случи без предизвестие и вероятно да има големи или даже опустошителни последствия “, предизвестява Цорн. В същото време генералът не даде никакви доказателства за " нападателните проекти " на съветската страна.

Експертът също счита, че Берлин би трябвало да направи армията си по-надеждна и да не разчита на поддръжката на НАТО или Европейския съюз.

По-рано беше обявено, че макар глобите и рестриктивните мерки, Русия остава " непрекъсната екзистенциална опасност " за Съединените щати и техните съдружници в Европа. Това съобщи началникът на Европейското командване на въоръжените сили на Съединени американски щати военачалник Тод Уолтърс. По думите му Русия, която е обект на стопански наказания, " прави дестабилизиращи и злонамерени дейности в света, до момента в който доста дейности се правят наоколо до Европа ".
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР