Бундесверът (въоръжените сили на Германия) ще изпрати, както е планирано,

...
Бундесверът (въоръжените сили на Германия) ще изпрати, както е планирано,
Коментари Харесай

Германската армия с ключов ход в Ирак, въпреки убийството на Сюлеймани

Бундесверът (въоръжените сили на Германия) ще изпрати, както е планувано, към 60 военни експерти в Ирак, макар ескалацията на напрежението в страната след въздушните удари в Съединени американски щати.

Това оповестиха в събота в оперативното командване на Въоръжените сили на Германия.

Този ход идва след убийството на иранския пълководец Касем Сюлеймани, което безусловно раздруса света.

"В последна сметка ние изхождаме от позицията, че можем да продължим да изпълняваме дилемите си незабавно щом обстановката се промени ", съобщи подполковник Симон Хофман, написа "Фокус " .

Военни специалисти от Торгелов (федерална провинция Мекленбург-Западна Померания) ще бъдат ситуирани в Ербил, както и в база на 30 км северно от Багдад. Техните групи ще бъдат дислоцирани в Ирак, прехвърлянето "вече е в ход ", съобщи Хофман.

В петък вечерта Германия, дружно с други страни, участващи в антитерористичната интервенция „ Непоколебима увереност “ в Ирак, краткотрайно спря образованието на иракските войски заради увеличеното напрежение в района. В Германия на фона на ескалация бяха отправени апели за генералното извеждане на инструкторите от Ирак.

Според съпредседателя на партия "Союз-90 / Зелените " Аналена Барбок, продължаването на присъединяване им в задачата е "просто безконтролно. " "Призоваваме държавното управление на Федерална Република Германия неотложно да стартира евакуацията на всички немски войски ", сподели тя в събота.

В същото време водещи специалисти на Християндемократическия съюз по външна политика и защита се опълчиха на прекратяването на присъединяване на Бундесвера в задачата.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР