Бундестагът ще гласува кандидатурата на Ангела Меркел за поста канцлера

...
Бундестагът ще гласува кандидатурата на Ангела Меркел за поста канцлера
Коментари Харесай

На 14 март германският парламент ще гласува кандидатурата на Меркел за канцлер

Бундестагът ще гласоподава кандидатурата на Ангела Меркел за поста канцлера на Германия на 14 март. Това удостовери в неделя ръководителят на парламентарната група на Християндемократическия и Християнсоциалния съюз (ХДС / ХСС), Фолкер Каудуер пред телевизия ARD.

Каудер акцентира, че датата е била съгласувана с ръководителя на парламентарната група на Социалдемократическата партия на Германия (СДПГ) в Народното събрание Андреа Налес.

" Единодушни сме, че това би трябвало да стане на 14 март ", сподели той.

Както заяви по-рано ДПА, в понеделник, 5 март, немският президент Франк-Валтер Щайнмайер ще предложи Меркел за четвърти мандат като канцлер.

" Ще извърша отговорностите си, наложени ми от конституцията и на следващия ден ще насочва публична рекомендация към Народното събрание за избор на федерален канцлер... Надали е изненада за някого, че този човек е Ангела Меркел ", цитира изявлението му организацията.

Гласуването в немския Бундестаг ще се организира скрито. Коалицията сред блока ХДС/ ХСС и СДПГ има 399 места в Народното събрание от общо 709, тъй че не се чакат никакви проблеми с преизбирането на Меркел. Правителството публично ще стартира работа, откакто президентът на Германия съобщи на Меркел и членовете на новия си кабинет писмо за назначение. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР