Бундестагът, който през август стана мишена на опити за нахлуване

...
Бундестагът, който през август стана мишена на опити за нахлуване
Коментари Харесай

Бундестагът подсилва сигурността си след превземането на Капитолия

Бундестагът, който през август стана цел на опити за навлизане на деятели против ограниченията свързани с ковид, желае да укрепи сигурността си след случаите в Капитолия във Вашингтон. Това съобщи през днешния ден ръководителят на долната камара на немския парламент Волфганг Шойбле, представен от Франс прес.
 Финалният акомпанимент на президента Тръмп - само че Капитолия оцеля при обсадата Виж още
Един ден след щурма на американския Конгрес от последователи на президента Доналд Тръмп, Шойбле сподели, че " желае да изследва в тясно взаимоотношение със чиновниците по сигурността на парламентарните групи, както и с град Берлин и министерството на вътрешните работи, изводите, които следва да бъдат направени за отбрана на Бундестага ", добавя Българска телеграфна агенция.

" За тази цел към този момент е пожелан отчет от немското посолство във Вашингтон за това по какъв начин е станало допустимо да се случат насилствените изстъпления вътре в Капитолия ", написа в официално съобщение на канцеларията на ръководителя на Бундестага.

Консерваторът Шойбле също така е на мнение, че " сцените от през вчерашния ден илюстрират огромната задача, която в този момент стои освен пред новоизбрания президент (на Съединени американски щати Джо Байдън), само че и на първо място пред камарите на Конгреса като посланичество на народа и затова и на двата огромни политически лагера ".

" Политическите, икономическите и обществените спорове, свързани с надълбоко разделяне, може да се вземат решение единствено по кротичък път чрез институционалната рамка и парламентарната процедура - нещо, за което Съединените щати постоянно са били модел в свободния свят ", сподели в умозаключение Шойбле.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР