Бундестагът - долната камара на германския парламент, гласува снощи да

...
Бундестагът - долната камара на германския парламент, гласува снощи да
Коментари Харесай

Германия забранява найлоновите торбички

Бундестагът - долната камара на немския парламент, гласоподава нощес да се забрани раздаването на леки найлонови торбички на клиентите при заплащанията на покупките на касите на супермаркетите, съобщи ДПА.
Забраната ще бъде въведена от 2022 година след временен интервал, който по гледище на търговците бе продължен от 6 на 12 месеца.
От възбраната са изключени постоянните пластмасови чанти за многократна приложимост и най-тънките найлонови торбички в секторите за плодове и зеленчуци, в които клиентите поставят и теглят стоките си.
"Пластмасовите торби са най-типичния образец за хабене на запаси, сподели министърката на околната среда Свеня Шулце, представена от ДПА, по чиято самодейност се вкарва възбраната.
Добри други възможности на този амбалаж са кошниците за извършване на покупки, торбите от плат за плодове и зеленчуци, които могат да се перат, както и кутии за многократна приложимост за артикули от щандовете за свежи артикули. "
За екологичните организации в страната, както и за опозиционната последна левица и за Зелените, обаче, тази мярка е незадоволителна и няма да постави завършек на потреблението на пакетиращи материали за еднократна приложимост, отбелязва ДПА.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР