Бундесслужбата за моторни превозни средства (KBA) е променяла докладите си

...
Бундесслужбата за моторни превозни средства (KBA) е променяла докладите си
Коментари Харесай

В Германия: Властта прикривала Дизелгейт

Бундесслужбата за моторни транспортни средства (KBA) е променяла отчетите си по отношение на дизеловия скандал по гледище на автопроизводителите. Това излиза наяве от кореспонденцията сред институцията и автоконцерните, която даде осведомителното издание „ Билд “.

Конкретно: Служители на министерството на превоза са открили съществуването на манипулиращ програмен продукт при дизеловите коли на Porsche още преди година. В първичната версия на отчета за тестванията на транспортното средство е отразено точно това. След намеса от страна на Porsche обаче оформлението на казуса е било променено. В крайния вид на отчета е пишело, че нередността може да бъде прегледана като „ смяна в държанието на системата за култивиране на нездравословни излъчвания “.

Заместник-председателят на зелените Оливър Кришър оцени кореспонденцията като знак по тази причина, че немският министър на превоза Добринт е схванал за интегрирания от Porsche манипулиращ програмен продукт още първоначално 2016 година „ Случаят е бил замазан. В момента Добринт атакува остро автоконцерна от Щутгарт, с цел да смъкна съмненията от себе си, че е бил част от дизеловия картел “, показа Кришър.

От министерството обясниха, че диалозите сред контролните органи и автопроизводителите по отношение на механически въпроси са интернационална процедура.

Припомняме, че едвам преди няколко дни стана ясно за съществуването на програмен продукт, който „ разкрасява “ равнището на обособяване на азотни оксиди, в коли на Porsche. Тогава от Бундесслужбата за моторни транспортни средства разпоредиха 22 000 SUV-та да бъдат изтеглени и модифицирани. Освен това дъщерната марка на VW беше задължена да спре доставките на Cayenne 3.0 TDI, до момента в който нередността не бъде отстранена.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР