Бундеслигата за пореден път доказа, че не е първенство за

...
Бундеслигата за пореден път доказа, че не е първенство за
Коментари Харесай

Кой, ако не Миши, да донесе успех за Дортмунд в трилър по Хичкок

Бундеслигата за следващ път потвърди, че не е състезание за хора със слаби сърца. И отново, за кой ли път, в необикновен сюжет беше забъркан отборът на Борусия Дортмунд.

Вестфалците отмъкнаха триумфа в семейството на Айнтрахт с последния удар в мача, а това беше вторият гол на привлечения през януари Миши Батшуай в тази борба. Но такова изложение е прекомерно постно.

Домакините водеха с помощта на автогол до 75-та минута, когато позволиха равнене от Лука Йович. Но влезлият като запаса Батшуай две минути по-късно даде задатък на отбора си, който изглеждаше задоволителен за трите точки.

Дани Блум обаче изравни в първата минута на продължението и изглеждаше, че "Сигнал Идуна Парк " няма да се наслаждения на триумф на любимците си. Преди на сцената отново да излезе Миши Батшуай и да изкове триумфа по най-драматичния метод с последния удар в мача.

Иначе Борусия почна ужасно през цялото време и Кристиан Пулишич изпусна чист гол в 10-та минута. Но единствено две по-късно задатъкът беше изкован. Марко Рус от Айнтрахт засече в личната си врата центриране паралелно на голлинията, само че в случай че не го беше направил той, щеше да го стори играчът в жълто-черно зад него.

Последваха равностойни минути, в които гостите от Франкфурт изпуснаха няколко шанса, както и домакините, преди да се стигне до развръзката в последния четвърт час. Тогава първо Лука Йович, който беше влезнал като запаса малко преди този момент, с глава простреля вратаря на Дортмунд при едно центриране от фаул на Джулиан де Гузман.

Но отговорът на домакините беше мълниеносен. Само две минути по-късно Миши Батшуай, който влезе на терена в 62-та минута, получи една топка от Пулишич на границата на наказателното поле и с обмислен удар опъна мрежата за 2:1.

Всичко вървеше по сюжета на домакините до продължението на дуела. В 91-та минута Да Коща пусна паралелно на голлинията, където отбраната и вратарят на Борусия се разминаха с топката и на празна врата връхлитащият Дани Блум изравни за 2:2.

Но домакините не се помириха. В последната минута на мача Гонсало Кастро откри Батшуай зад отбраната и белгиецът щеше да скъса мрежата с удара си. Гостите претендираха за засада, само че на вятъра и по този начин вестфалците взеха трите точки.

С тях те към този момент имат 45 в актива си на третото място, на една зад районния противник Шалке. Айнтрахт остава пети с 42 точки, само че битката за квотите в Шампионската лига ще е яростна до края.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР