Бундеслигата откри своя сезон 2019/2020 с пикантния мач Байерн -

...
Бундеслигата откри своя сезон 2019/2020 с пикантния мач Байерн -
Коментари Харесай

Всички срещу "Байерн": Епизод VIII

Бундеслигата откри своя сезон 2019/2020 с пикантния мач " Байерн " - " Херта ", игран късно нощес на внушителния 75-хиляден " Алианц Арена " в Мюнхен. Дебютният мач се разясняваше отдавна тук като пикантен не единствено поради загубата на баварците с 0:2 преди година в Берлин, само че и поради необикновената конюнктура от няколко седмици в самия клуб от " Зебенер щрасе ".

От една страна - спорове сред шефовете Карл-Хайнц Румениге и Ули Хьонес за инфлационните суми на световния пазар на футболисти, от друга - другият метод на двамата при оценката на треньора Нико Ковач и неговото бъдеще в клуба. Хьонес е " за ", Румениге се опъва. Нико и брат му Роберт се сработиха колегиално с милионерите на всички постове, заети двойно от национали с равностойна класа и заплати.

 

Първите 4-5 кръга ще донесат окончателното решение.

 

Другото дефинитивно решение се чака на 29 август. Президентът Хьонес, постоянен като в никакъв случай, не желае повече да е президент. Това той ще разгласи в края на месеца след бурни полемики и какви ли не молби да не напуща. " Байерн " без Ули не е повече " Байерн ", е единомислещата констатация в Бавария, като се стартира от държавното управление.

Хьонес очевидно няма повече самообладание да работи при създалата се финансова рецесия със суми, надвишаващи с милиони неговата душeвност на някогашен футболист и началник на единствения клуб на планетата, работещ с безусловно чисти пари, извоювани от футболни прехвърляния: " Започнах малко на смешка със скромните пари от Италия за Румениге. Не мога повече да устоявам и да се трансформира в " Монополи Ули ". "

Хьонес се изнерви дотам, че изхвърли един от най-хубавите си съратници - Паул Брайтнер, вечно от стадиона. Последва серия кавги след престоя му в пандиза за данъчни нарушавания. Сега 67-годишният някогашен национал Хьонес желае просто да се прибере във вилата си на Тегернзее при почтено придружилата го брачна половинка Зузане, двете деца и най-важните за него - внуците.

 

Този сезон може да промени обстановката в елитната шестица

 

на лигата, играеща в европейските мачове на УЕФА. Очертаващият се осми епизод от сагата " Всички против " Байерн " предлага основни функции на по-широк кръг от нормалните участници в сериала. Силно играха до момента на борсата обичайните противници на мюнхенци в Дортмунд, Лайпциг, Леверкузен, само че също и в Мьонхенгладбах, Бремен или в солидно водения " Айнтрахт " от Франкфурт на Майн.

Най-гладни за триумфи като че ли са в " Борусия " (Д), който е и последният тим, съумял да наруши хегемонията на Мюнхен, само че преди цели 7 години. Този сезон стартира обещаващо за " жълто-черните " от Северен Рейн-Вестфалия, които наказаха към момента летуващия " Байерн " с 2:0 и подвигнаха Суперкупата на Германия на препълнения " Сигнал Идуна Парк ". Ръкавицата е хвърлена.

Десетгодишният проект на милиардера от газирани питиета Дитрих Матешиц да донесе купата от Бундеслигата в Лайпциг пък върви предварително. Австриецът беше загатнал, че му наподобява реалистично " Разен Балшпорт " (или просто РБ) да стане първенец най-късно през 2023 година и тимът е в Топ 6 във всеки от трите си досегашни сезона в елита. При дебюта през 2016/2017 година отборът от Изтока финишира втори, а понастоящем е бронзов медалист и още веднъж ще опита шанса си при богаташите в Шампионската лига.

 

А с парите на " Ред Бул " всичко е допустимо.

 

С интерес се чака различен дебют на отбор от някогашната Германска демократична република - след 56 години Бундеслига  " Унион " (Берлин) стана 56-ият клуб от най-високата класа на немския футбол. Всеки почитател в България би трябвало да се радва, че основата на тазгодишния триумф на източноберлинския клуб сложиха някогашният треньор на " Унион " Георги Василев и помощникът му Иван Тишански с постигане до финала за Купата на Германия против " Шалке " през далечния към този момент сезон 2000/2001 на " Олимпиащадион ". На 26 май 2001 година в Берлин за " червено-белите " от източния квартал " Кьопеник " играха паметен край някогашните български национали Христо Коилов и Емил Кременлиев.

За своята първа поява на най-високата сцена от " Унион " готвят специфични изненади за свои и непознати почитатели. Всички ще останат удовлетворени, че на " Старото лесничейство " ще се оферират най-евтините колбаси от всички 18 стадиона в Бундеслигата - единствено €2,50. Комбинацията хотдог + бира също ще бъде на най-ниската цена в цялата дивизия - тя ще коства €6,50.

Времената, когато

 

в шампионата на Германия играеха половин дузина български звезди,

 

наподобяват окончателно отминали. Този сезон обаче също може да остави българска диря по терените във Федералната република. В разширения лист на " Вердер " е 19-годишният Илия Груев-младши, който е капитан на младежката групировка на " зелено-белите ". А шефът Франк Бауман даде индикации, че младокът последователно ще бъде интегриран в първия състав.

Сигурно е, че гордият баща Илия Груев се завръща за повторно в кариерата си като треньор в екипа на първокласен немски клуб - навръх " Вердер ", където ще бъде помощник на шефа на скамейката Флориан Кофелт. Груев-старши натрупа стабилен опит като ментор на " Дуисбург " във Втора и Трета лига (2015-2018) и в този момент е подготвен за новото предизвикателство. Той към този момент работи за малко в Бундеслигата през 2012 година, когато дружно с Красимир Балъков не съумяха да спасят " Кайзерслаутерн " от изпадане и бяха уволнени.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР