Bump-up компактдискове: какво представляват и как работят?

...
След многобройни увеличения на лихвените проценти от Фед през последната
Коментари Харесай

След многобройни увеличения на лихвените проценти от Фед през последната година, кредитополучателите сега плащат много повече, за да финансират покупките си. Но докато повишенията на лихвите означават по-високи лихвени проценти по кредитни карти и заеми, те доведоха до някои големи ползи за спестителите.

Като начало, високодоходните спестовни сметки в момента предлагат отлични лихвени проценти. За спестителите е лесно да намерят високодоходни спестовни сметки, предлагащи ставки от 4,5% или по-високи. И в момента има многобройни опции за сертификати за депозит (CD), които предлагат ставки толкова високи или по-високи, колкото високодоходните спестовни сметки.

Има също набор от опции, от които да избирате, когато дойде към компактдискове, от обикновени компактдискове до джъмбо компактдискове и дори бумп-ъп компактдискове. Bump-up CD е уникален финансов инструмент, който предлага интересен обрат на традиционните компактдискове, позволявайки на спестителите и инвеститорите да се възползват от нарастващите лихвени проценти.

Разберете как можете да се възползвате от отварянето на правилния компактдиск, точно сега.

Какво представляват компактдисковете с наддаване?

CD е предлагана депозитна сметка от банки и кредитни съюзи, което изисква да заключите средствата си за определен период в замяна на фиксиран лихвен процент. Bump-up CD-тата правят тази концепция една крачка напред, като предоставят опция за „увеличаване“ на вашия лихвен процент по време на срока на CD-то.

С други думи, bump-up CD ви позволява да се възползвате от покачването лихвени проценти, без да е необходимо преждевременно затваряне на CD и загуба на лихва или плащане на неустойки. Тази функция прави компактдисковете с наддаване особено привлекателни в среда с променящ се лихвен процент.

Не пропускайте. Разгледайте какво може да ви предложи отварянето на компактдиск в момента.

Как работят компактдисковете с изпъкналост?

Когато отворите компактдиск с изпъкналост, ще се ангажирате с конкретен термин , точно като обикновен CD. Този срок може да варира от няколко месеца до няколко години. В началото на срока ще получите лихвен процент, който е фиксиран за целия период.

Тази първоначална ставка обикновено е по-ниска от тази, която може да намерите за дългосрочни компактдискове без функцията за увеличаване. Въпреки това, вие също получавате опцията да поискате по-висок лихвен процент, ако пазарните лихвени проценти се увеличат, след като сте отворили компактдиска.

Финансовите институции обикновено поставят определени условия за повишаване на лихвения процент. Тези условия може да включват минимален период от време, преди да бъде разрешено първото увеличение, максимален брой пъти, които можете да увеличите, или правила за това колко може да се увеличи скоростта всеки път.

Когато решите да увеличите лихвения процент, новият лихвен процент се коригира въз основа на преобладаващите пазарни проценти. Корекцията може да е в съответствие с политиките на институцията или може да бъде увеличение с процентен пункт.

Плюсове и минуси на компактдискове

Както при всеки финансов продукт, има предимства и недостатъци, които трябва да имате предвид, включително:

Плюсове на компактдисковете с увеличение

Потенциал за по-висока възвръщаемост: компактдисковете с увеличение предлагат потенциал за по-висока лихва, ако пазарните проценти се покачат по време на срока на компактдиска. Гъвкавост: Можете да се възползвате от нарастващите цени, без да е необходимо да затваряте преждевременно компактдиска.

Недостатъци на компактдисковете с бърза обработка

По-ниски начални ставки: компактдисковете с бърза обработка често започват с по-ниски начални ставки в сравнение с обикновените компактдискове с фиксирани ставки от същият термин. Ограничени удари: Финансовите институции могат да наложат ограничения за това колко пъти можете да увеличите лихвите, потенциално ограничавайки способността ви да се възползвате от нарастващите лихви. Сложност: Компактдисковете с увеличаване може да са по-сложни за разбиране от стандартните компактдискове, особено когато обмисляте правилата и условията за увеличаване на лихвените проценти.

Изводът

Bump-up CDs представляват интригуваща възможност за спестителите и инвеститорите, които искат да се позиционират благоприятно в променящия се пейзаж на лихвените проценти, но те може да не са правилният ход за всеки спестител. Важно е да разберете как работят и да претеглите плюсовете и минусите предварително. По този начин можете да вземете информирано решение за това дали един бум-ъп компактдиск отговаря на вашата финансова стратегия.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР