Bumble представи слаби отчети за четвъртото тримесечие на 2023 г.,

...
Bumble представи слаби отчети за четвъртото тримесечие на 2023 г.,
Коментари Харесай

Bumble съкращава около 350 служители

Bumble показа слаби доклади за четвъртото тримесечие на 2023 година, които демонстрират нетнa загуба от 32 милиона $ и доходи от 273.6 милиона $. Въпреки че финансовите резултати на компанията са по-високи по отношение на същия интервал през предходната година, облагите са под упованията на Уолстрийт и бяха съпроводени от разочароваща прогнозa за първото тримесечие на 2024 година Това изпрати акциите на Bumble надолу с към 10%, което накара управлението да предприеме крайни дейности, с цел да спре спада.

Изпълнителният шеф Лидиан Джоунс разгласи, че 30% от работната мощ на компанията, или към 350 чиновници, ще бъдат освободени. Освен това в Bumble ще се заемат и с възобновяване на приложението си, насочвайки се към възобновление на неговия напредък. През околните месеци в компанията ще се концентрират върху внедряване на изкуствен интелект и възстановяване на ограниченията за сигурност. Освен това услията им ще бъдат ориентирани към въвеждането на нови функционалности, предопределени да привлекат по-младата публика:

„ Вярваме, че тези дейности ще укрепят нашите съществени качества и ще ни разрешат да продължим да предоставяме нови и занимателни потребителски прекарвания, създавайки здрави и равнопоставени връзки. Имаме доста консуматори през днешния ден, които обичат модела на онлайн запознанствата, само че съществува и група консуматори, които желаят по-голяма еластичност, с цел да могат да открият своята половинка по по-естествен метод. “, прибавя Джоунс.

Компанията е изправена пред най-различни провокации. Основният ѝ съперник, Match Group, който има Tinder, Hinge и Match, към този момент се насочва към потребителите от поколението Z с все по-агресивни маркетингови тактики.

От Bumble също трябваше да се оправят с вътрешни организационни промени. Нейният създател Уитни Улф Хърд напусна поста на изпълнителен шеф на компанията през ноември предходната година. Джоунс, която се причисли към управлението през януари, напускайки Slack, сама назначи четирима нови изпълнителни шефове през последната седмица.

По-бавният напредък на приходите не е само при Bumble.

Приложенията за запознанства въобще видяха отпор от страна на потребителите, които не желаят да заплащат за премиум версии. Според проучване на Pew Research през 2023 година, до момента в който 41% от потребителите над 30 години са плащали за приложения за запознанства, единствено 22% от тези под 30 години – група, считана за най-желана – са създали същото.

Платформите се пробват да се борят с това по разнообразни способи. Tinder се концентрира върху дълготрайните връзки – висок приоритет за поколението Z, представителите на което са по-малко заинтригувани от инцидентни случки, сочат анкетите. Hinge пък приема прехода към персонални срещи в действително време, стартирайки фонд и акции за спонсориране на събития за запознанства.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР