Бум в търсенето на частни уроци след 7 клас. Това

...
Бум в търсенето на частни уроци след 7 клас. Това
Коментари Харесай

Родителите на гимназистите ще трябва да се бръкнат сериозно за частни урици, цените скочиха драстично

Бум в търсенето на частни уроци след 7 клас. Това регистрират просветителните школи два месеца преди изпитите за външно оценяване.

Изискванията за резултати, от които зависи и приемът в елитните гимназии, ускориха съществено интереса към спомагателната подготовка през последните години.

В същото време уроците са най-малко с 20% по-скъпи от предходната пролет.

На 13 юни ще се организира изпитът за външно оценяване по БЕЛ, а на 16-и – по математика. Национално проучване демонстрира, че 50% от родителите на възпитаници от 5 до 7 клас са принудени да заплащат за частни уроци по един или повече предмети.

Според просветителния специалист Марияна Банчева нервността с частните уроци е подбудена точно от изпитите за Национално външно оценяване, защото те са по едно и също време оценка на резултатите на седмокласниците, и от тях зависи приемът в така наречен елитни гимназии. 

Интересът към частните уроци се засилил и след траялото няколко години отдалечено образование, регистрират специалистите, предава Нова телевизия.

През последната година пораства освен ползата към частните уроци измежду седмокласниците, само че и цената на спомагателната подготовка. Бърза инспекция на офертите в школите демонстрира, че през последните две години на пандемия частните уроци са поскъпнали с сред 20 и 50%. В някои от обучителните центрове актуализация има даже и сред двата периода, съобщи NOVA.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР