Бум в продажбата на климатици и вентилатори заради жегата. Това

...
Бум в продажбата на климатици и вентилатори заради жегата. Това
Коментари Харесай

Скок на продажбите на климатици и списъци от чакащи за монтаж на уредите

Бум в продажбата на климатици и вентилатори поради жегата. Това регистрираха търговци на техника в разгара на лятото. Заради нарасналото търсене цените са доста по-високи от предходни години, а за монтаж потребителите чакат приблизително по месец. Високите температури към този момент покачиха и потреблението на ток.

През последните дни температурите минаха 40 градуса. В най-топлите дни веригите за бяла техника регистрират растеж в продажбите: до 7 пъти - при климатиците и 10 пъти - при вентилаторите. Повишеното търсене – още през зимните месеци – докара до по-високи цени – приблизително: с 15-20 %, както и до описи за монтаж. Цените за най-икономичните, хиперинверторни устройства все още стартират от 1500 лева

40-градусова горещина. И бързи решения за бягство. След няколко дни на високи температури, Кирил Колев е заставен да купи климатици, с цел да се оправи с горещините.

" Това е спасението. В тези жеги нямам по какъв начин. Сега съм на вентилатор, само че не е решение ”, показва Кирил Колев, консуматор.

Колкото градусите на открито вървят нагоре, толкоз – скачат и продажбите, регистрират и във веригите за черна и бяла техника. В този магазин единствено през последните дни покупките на климатици и вентилатори са се повишили с пъти.

" От 2-3 седмици, откогато лятото трайно сподели, че ще бъде горещо – от ден на ден наши клиенти взеха решение да купят климатик. Продажбите са най-малко 5-6 пъти повече от естествен интервал, а спрямо предишното лято – някъде два пъти повече климатици сме продали за това време. В момента в този отдел имаме нараснал брой консултанти предвид на нарасналото търсене, с цел да може клиентите да получат правилна консултация и да не се постанова да вършим спомагателни разноски, в случай че не е добре селекциониран или инсталиран уредът ”, показва Йордан Вакъвчиев, шеф на магазин за техника.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР