Бум при покупката на климатици заради прогнозите за висока цена

...
Бум при покупката на климатици заради прогнозите за висока цена
Коментари Харесай

Заради цените на газа: Бум в търсенето на климатици

Бум при покупката на климатици поради прогнозите за висока цена на газа. 

Домът на Елена Ангелова е газифициран преди 15 години. И до неотдавна това й разрешавало да икономисва.  Последната зима обаче я предиздвикала да размишления. Сметките за топла вода останали солени и през лятото. Жената платила 300 лв. за ток.  Людмил също желае да си купи климатик. Досега се е отоплявал на парно. По негови сметки, в случай че остане на газ през зимата, може да заплати от 650 до 750-800 лв.. За климатик е заделил 2500 лв.. Надява се, че инвестицията ще се оправдае. Но се притеснява от друго - че мрежата няма да издържи.  

Притесненията на Людмил споделят и част експертите. Според тях доста от хората ще заменят газа с електричество преди отоплителния сезон. А това криело риск, въпреки и дребен.

“Единственият проблем може да възникне в ниското напрежение.  Доста нови кооперации се построиха. Почти всяка от тях е обвързвана с построяването на спомагателен трафопост “, изясни пред Нова телевизия проф. Валентин Колев. 

Според търговците всеобщото пазаруване на климатици е почнало преди два месеца. Друг от уредите, към които има засилен интерес са духалките. Но точно те крият най-вече подводни камъни. 

" Духалката не прави хомогенно температурно поле в помещението, основава звук “, изясни още проф. Колев. А търговците прибавят, че духалките употребяват и доста повече сила, макар че костват на ниска цена.

Затова климатикът бил най-подходящата опция за природния газ. Но не във всички обстановки. 

" Климатиците не могат да обезпечат този комфорт, който обезпечава стандартното отопление с радиатори.  Климатиците могат да подсигурят нужния комфорт за температури до -3-4 градуса “, сподели още проф. Колев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР