Бум на заразени с коронавирус в хоспис към частна болница

...
Бум на заразени с коронавирус в хоспис към частна болница
Коментари Харесай

Бум на COVID в хоспис към частна болница в София

Бум на инфектирани с ковид в приют към частна болница в София. 40 от пациентите и 28 души от личния състав са с позитивни резултати за COVID-19 в приюта. От там се обаждали на околните на инфектирани пациенти да си ги приберат у дома. Сигналът пристигна от обезпокоени родственици. От заведението са безапелационни: нямало да гонят никого, само че уведомили околните на безсимптомните инфектирани и единствено им предложили да си ги приберат.

" Става въпрос за пациенти в лечебно заведение за грижи на равнище сестри, сестрински грижи, здравни грижи и рехабилитации. Няма нови диагнози, няма интервенции, няма реанимация, няма особено лекуване. Второ, в лечебното заведение има взрив. Къде няма взрив? Имаме и инфектиран личен състав, имаме и инфектирани от 140 пациенти имаме доста инфектирани. Наше обвързване, което е първо да осведомяваме околните за положението в лечебното заведение и второ, да осъществим това, което е нашето схващане за изгодите във връзка с пациентите, а точно - здравите, които не са и носители и здравите, които са носители, от средата, в която наложително ще се усложнят. Аз не виждам нищо скандално в това ", съобщи в ефира на Българска национална телевизия доктор Методи Янков, шеф на приюта.

Той сподели, че организираме лекуване на COVID-19. 18 пациенти са на интензивно лекуване.

Определено е в болничното заведение да има 6 кревати, а в нея има 18. Персоналът е от 52 души и има дефицит на личен състав. Tова сподели още доктор Янков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР