Бум на пневмонии в районите с грипна епидемия повалят десетки

...
Бум на пневмонии в районите с грипна епидемия повалят десетки
Коментари Харесай

Опасна инфекция пълни болниците след грипната епидемия

Бум на пневмонии в регионите с грипна зараза повалят десетки хора дневно и пълнят регионалните клиники и лечебни заведения. Такава е обстановката и в УМБАЛ-Бургас, където от няколко дни болните се настаняват във всички вероятни отделения, където са останали някакви свободни кревати, оповестява Десант, написа Блиц.

Причината за високата заболевоемост е липса на навременно лекуване на грип, който се усложнява и прераства в ларингит и пневмония, разясниха експерти по белодробни заболявания.

Пневмонията е сериозен инфекциозен развой на паренхима на белите дробове, който поразява алвеолите и пространството сред тях. Когато възпалението обхване целия лоб, се назовава лобарна, на част от него - лобуларна, а когато са наранени бронхите и алвеолите – бронхопневмония.

Заболяването нормално е затруднение от инфекции на горните дихателни пътища - настинка, грип, затруднение след изострен или продължителен бронхит, бронхиектазии, варицела, морбили, коклюш (магарешка кашлица).

Специалистите поучават при първи признаци на грип болните да се извърнат към доктор и никога да не прибягват към самолечение.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР