Бум на пътуванията в България се очаква за този Великден,

...
Бум на пътуванията в България се очаква за този Великден,
Коментари Харесай

Бум на пътуванията в България за Великден

Бум на пътуванията в България се чака за този Великден, предвижда в изявление Българска телеграфна агенция шефът на Института за разбори и прогнози на осведомителната среда в туризма Румен Драганов.

Причината е поради обстоятелството, че попадаме в петгодишния цикъл, през който празникът се отбелязва през май, когато честваме Гергьовден, а в края на месеца честваме и Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност.

Май събира инерцията от позитивните резултати поради хубавото време, което подтиква визитата на чужденци за католическия Великден, първите посетители към този момент дойдоха по морските ни курорти, а април към момента е под знака на зимния сезон с цялостни планински курорти. Политическият въртоп към служебното държавно управление и идните евроизбори не са във фокуса на българина,

който възнамерява към този момент лятната си почивка, откакто е обезпечил великденската си отмора,

а атрактивните оферти за отмора в къщите за посетители, балнео и спа, градските хотели са към този момент на привършване. Нощувките за този Великден ще са в границите на 60-250 лв. за човек.

Очакват се над 1 милион пътувания в България

Средно на към пет години Великден е в края на април и началото на май и нормално при сходна обстановка се регистрират доста интензивни пътувания, разяснява Румен Драганов.

През първата десетдневка на май се чака да има над 1 милион пътувания в България.

За съпоставяне, през годините, когато Великден е бил първоначално или в средата на април, се получава скъсване на цикъла на отваряне на хотелите по морето и в останалите региони на страната, тъй като на практика туризмът на България започва след средата на юни в години, когато посрещаме този християнски празник по-рано, разяснява специалистът.

По тази причина упованията са и за мощен подтик на летния сезон,

който по Българското Черноморие ще стартира тази година в средата на май. Като цяло чакаме тази активност на пътуванията да се резервира мощна за целия май, което пък ще докара до усилване за самия летен сезон, тъй като има смяна в конюнктурата на записванията на главните за България пазари, разяснява Драганов, визирайки Англия и Германия.

 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР