Бум на кърлежи в София. След високия ръст на ухапвания,

...
Бум на кърлежи в София. След високия ръст на ухапвания,
Коментари Харесай

Бум на ухапванията от кърлежите в София: 17% от изследваните са с борелии, причиняващи Лаймска болест

Бум на кърлежи в София. След високия растеж на ухапвания, регистриран в края на май и началото на юни, набезите на кърлежи не престават.

Само в границите на 24 дни – от 1 юни до през днешния ден, в Националния център по заразни и паразитни заболявания са изследвани 313 броя кърлежи, оповестиха за БГНЕС от там.

От тях 53 кърлежи са позитивни (17%) за борелии, причиняващи Лаймска болест.
 Няколко скилидки чесън и кърлежите ще стоят надалеч от вкъщи ви Няколко скилидки чесън и кърлежите ще стоят надалеч от вкъщи ви
Със стоплянето на времето, кърлежите стартират да се появяват и да се трансформират в част от всекидневието ни. Тези вредители могат да се ок...

Макар обработките на зелените площи в София да стартира още след първата десетдневка на месец април, сигналите за пострадали от кърлежи не стихват. Най-често случаите са при деца. БГНЕС получи сигнали за 10 случая на открит кърлеж при деца в детска градина на територията на столицата, открити от началото на юни до в този момент.

Ангажирани с отнасяне на тревни площи компании разясниха, че обработките против кърлежи се правят единствено при изсъхнало време, само че проблем поражда защото яйцата не се въздействат от препарати. Инкубационният им интервал е от 8 до 10 дни, което постанова повторни обработки, а при съществуване на дъждове – още веднъж напръскване.

Столична община твърди, че рекомендациите се съблюдават и градските паркове и площи се обработват съгласно напътствията – до 10 часа заран при подобаващи метеорологични условия.

Освен Лаймска болест, кърлежите предизвикват и няколко типа тресчици, с висока температура и изнемощялост.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР