Бум на фалшиви видеа с лицата и гласа на публични

...
Бум на фалшиви видеа с лицата и гласа на публични
Коментари Харесай

Д-р Ненков: Има реален риск за здравето на хората заради фалшиви видеа с моето лице

Бум на подправени видеа с лицата и гласа на обществени персони. Без да знаят, визмамите са включени някогашният министър на опазването на здравето и водещ на рубриката " Живи и здрави с доктор Ненков " по Дарикд-р Мирослав Ненков, министър председателят Николай Денков и водещите на Новините на.

„ Имаме цялостно безучастие на управляващите у нас и в чужбина по въпроса. Когато употребяват лицето на доктор за сходни неистини, могат да спрат лечението за високо кръвно на възрастни хора, които ще им повярват. Има действителен риск за здравето им ”, разяснява доктор Мирослав Ненков.

„ Няма задоволително добра регулация на изкуствения разсъдък. Подобни видеа попадат в категорията съссравнително невисок риск. Такива действия би трябвало да се квалифицират като закононарушение ”, счита специалистът по киберсигурност Спас Иванов.

„ Борбата с този вид измами е много комплицирана, защото те се вършат по характерен метод. Винаги обаче има цифрови следи.У нас към този момент има контактна точка във Фейсбук. Може да се види от кой е качено, в какъв брой часа. Създаването през днешния ден става доста елементарно. До такава степен е развита технологията, че не е належащо да си експерт. Има логаритми, които са подготвени и единствено би трябвало да сложим няколко фрагмента и елементарно ще прибавим индивида, който желаеме на видеото ”, изясни ръководителят на Българска асоциация по киберсигурност Мирослав Стефанов.

По думите на Спас Иванов, за жалост, интернет пространството има доста дълга памет и даже едно видео да се изтрие, то може да се появи още веднъж.

„ В момента Европа влага в стратегия, която засича сходни клипове и ще може да я инсталираме на компютрите си ", разясни той.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР