Булярд корабостроителна индустрия ЕАД има амбицията да запази водещите си

...
Булярд корабостроителна индустрия ЕАД има амбицията да запази водещите си
Коментари Харесай

"Булярд" разширява възможностите за ремонт на кораби

" Булярд корабостроителна промишленост " ЕАД има упоритостта да резервира водещите си позиции в България, да следва международните трендове в бранша, което ще й помогне да усъвършенства наличието си на пазара. За постигането на тези цели, с изключение на с търсенето на повече и нови клиенти, варненската компания подчертава и върху подобряването на изискванията на труд, предлагането на мотивиращо и атрактивно възнаграждение, привличане на висококвалифицирани експерти, което да докара до възстановяване на качеството на работа и до усъвършенстване на периодите за кораборемонт.
Очаквания
Продължаващата засилена епидемиологична конюнктура в Китай спомага за пренасчването на кораборемонта към по- удобни райони, включително се следи мощен интерес към заводите в Средиземно и Черно море. Започналите военни дейности в Украйна също имат двустранен резултат върху ремонтната активност. От една страна, украинските фабрики не работят и ползата се ускорява, само че, въпреки това, ситуацията в района се дефинира като несигурна от някой корабособственици. Покачването на цените на материалите, подбудено от войната и инфлацията в международен мащаб, също оказва въздействие. Очакванията на " Булярд " са до края на годината да се резервира същият интерес към кораборемонта в Черно море, макар наличните отрицателни фактори. Пренасочването на водещи корабособственици, които през последните години се бяха базирали в Китай, ще има дълготраен положителен резултат за бизнеса в района.
Успехи
" Булярд " се оправи сполучливо с корона рецесията и блокираната икономическа интензивност в целия свят, като продължи да работи и да извършва поръчки. По време на карантината въведените противоепидемични ограничения за възбрана за влизането в страната на непознати жители доведоха до фактическа неспособност за реализиране на ремонтната активност. В този интервал сдружението се концентрира върху корабостроителната си активност и приключи построяването на корпуса на плаващ кран за GANZ Danubius Watercraft and Crane Ltd., който беше пуснат сполучливо на вода. С анулацията на карантинните ограничения компанията се завърна интензивно и към кораборемонтната си активност.

Пандемията е помогнала на управлението да усъвършенства ръководството на някои от процесите си. " Променихме част от оборудването, тъй че да имаме далечен надзор, което в този момент използваме за усъвършенстване на разноските ", изясняват пред " Капитал " от сдружението.
Реклама Развитие
Въпреки корона рецесията и войната в Украйна " Булярд " не стопира да влага в развиването си. Компанията продължава с реновирането на индустриалните цехове. През 2021 год. приключи цялостната реорганизация и възобновяване на завод " Техническа поддръжка и енергетика ". В момента се ремонтира завод " Разконсервация ", в който се прави машиностроителна обработка на валове и огромни елементи.

В капиталовата стратегия на сдружението е залегнало и построяването на нов склад за предпазване на абразивен материал за струйно бластиране, както и на камера за боядисване на корпусни елементи и структури. Стартира и развой на замяна на оборудването в помпено поделение, което ще докара до сензитивно понижаване на времето за осушаване на доковите камерите и на общото време за ремонт на корабите. Предстои и главен ремонт на достроечните кейове, където се правят всички ремонтни действия на плавателните съдове, които е допустимо да се създадат на вода. Целта на управлението на компанията е тези планове ще бъдат приключени до края на 2022 година

" Булярд " разполага с неповторими уреди и съоръжение, което му разрешава да прави огромно многообразие от действия по ремонта на плавателните съдове. Разполага с два сухи дока, позволяващи ремонтирането на кораби с до 90 000 DWT. Те са оборудвани с по един 800-тонен и 500-тонен мостови кран и с по четири 80-тонни крана.

Компанията счита, че е рационално страната да окаже поддръжка на промишлеността с стратегии за възобновяване на софтуерното съоръжение и възстановяване на енергийната успеваемост. Нужно е да се разрешат по този начин също и някои административни въпроси, които се дискутират от години - да се създаде и утвърди Генерален проект на пристанище Варна и да се обезпечи безконтролен достъп на влизащите и излизащите плавателни съдове до ремонтните фабрики по така наречен " остарелия канал 3 ". На фона на желанието за реализиране на газова самостоятелност на България е добре да се усъвършенстват и модернизират съществуващите бази и уреди за бункероване на кораби с газ и течни горива.
Реклама class= " row " > Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Компании
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР