• През първите шест месеца на 2018 г. софийските хотелиери и

...
•	През първите шест месеца на 2018 г. софийските хотелиери и
Коментари Харесай

МЕТРО откри логистичен център за доставки на близо 3000 хранителни продукта за софийските ресторанти и хотели



• През първите шест месеца на 2018 година софийските хотелиери и ресторантьори ще посрещнат над 22 000 делегати по време на Българско председателство на Съвета на Европейски Съюз.
• Платформата за доставки на МЕТРО ще им помогне да посрещнат по-добре своите посетители, като им обезпечи и опция да показват кулинарната традиция на България посредством качеството и подбора на доставяните от МЕТРО артикули.

Министърът за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018 Лиляна Павлова и Атила Йенисен, Главен изпълнителен шеф на МЕТРО България, откриха на 19 декември новия логистичен център за доставки на компанията, който ще подсигурява навременното зареждане на столичните хотели и заведения за хранене с 3000 типа хранителни продукта и питиета. Броят на обслужваните ХоРеКа клиенти (хотели, заведения за хранене, кетъринг) се чака да надвиши 1000 през 2018 година. Логистичният център за доставки на МЕТРО се намира на бул. „ Ботевградско шосе " 247 и е с повърхност от над 6000 квадратни метра. Инвестицията в него надвишава 4 милиона лв., а бизнесът по доставки се обслужва от 85 чиновници.

През първите шест месеца на 2018 година софийските хотелиери и ресторантьори ще посрещнат над 22 000 делегата по време на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Една от задачите на Българското председателство е да показа пред гостите страната ни посредством нейната богата просвета, история, обичаи, традиции, в това число и националната ни кухня. Българските храни са в основата на асортимента както на магазините на МЕТРО, по този начин и на платформата за доставки в София. Над 70% от целия подбор от храни, консерви, плодове и зеленчуци, млечни артикули, вино и други, предлагани посредством платформата за доставки, са от български аграрни производители. При месото българското произвеждане доближава 80%, а българският подбор при млечните артикули доближава 70%.

„ МЕТРО се стреми непрестанно да развива връзката си със своите клиенти, предлагайки им артикули и решения, които да допринесат за техния триумф. ", споделя Атила Йенисен, Главен изпълнителен шеф на компанията. „ За МЕТРО FSD платформата е стратегически план и сериозна инвестиция. Тя съставлява иновация за целия бизнес. С нея ние слагаме потребителско обслужване на доста по-високо равнище. Нашата платформа за доставки ще помогне на ХоРеКа клиентите ни да посрещнат гостите на София по-добре, като им обезпечи и опция да показват кулинарната традиция на България посредством качеството и подбора на доставяните от МЕТРО артикули. "

Платформата за дистрибуция на хранителни артикули (Food Service Distribution Platform - FSD) икономисва на хотелиери и ресторантьори времето за пътешестване и извършване на покупки в магазин, понижава транспортните им разноски и им дава опция да се концентрират в работата по обслужване на своите посетители и ръководството на останалия си бизнес. Клиентите на МЕТРО могат да декларират непрекъснато нужните за заведенията си храни и артикули през специфична онлайн система за електронни поръчки. Заявките им се получават на FSD платформата, а нужните артикули се сортират и подреждат от екипа на платформата през нощта и до сутринта на идващия ден в специфични контейнери, които се доставят по авансово избран график и маршрут от камионите на МЕТРО до вратата на техните обекти.

„ МЕТРО постоянно са ми помагали и са били прелестни сътрудници за мен и всички мои сътрудници - ресторантьори и хотелиери. ", споделя Андрей Стоилов, президент на Българската асициация на професионалните готвачи, който се включи в церемонията по откриването. „ Големите хотели и заведения за хранене имат потребност от сигурен снабдител, който им предлага качествени артикули и решения, с които да ни даде опция да насочим силата си и се фокусираме върху обслужването на клиента. МЕТРО ни обезпечава тъкмо това с платформата си за доставки. "
Наличието на преди всичко български подбор, предлаган на ресторантьорите в София и страната е вследствие на двегодишната работа на МЕТРО по плана му „ Произведено с грижа в България ", по който над 200 аграрни производители на плодове и зеленчуци, както и над 100 производители на месо, развиват подбрани от компанията сортове и разнообразни типове скотски артикули, подобаващи за сполучливия бизнес на професионалните клиенти на МЕТРО.

МЕТРО България е най-големият търговец на едро в България, предлагащ подбор, нужен за сполучливата работа на хотелиери, ресторантьори и професионални готвачи. Над 390 000 бизнес клиенти - магазини, дребни търговци и компании и над 6000 ресторанта разчитат на МЕТРО, с цел да обслужват сполучливо своите клиенти.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР