„Булгартрансгаз“ ЕАД обявява открита процедура по реда на Закона за

...
„Булгартрансгаз“ ЕАД обявява открита процедура по реда на Закона за
Коментари Харесай

„Булгартрансгаз“ стартира процедура за изграждане на две компресорни станции


„ Булгартрансгаз “ ЕАД афишира открита процедура по реда на Закона за публичните поръчки с название „ Инвестиционно планиране, доставка на нужните материали и съоръжение, създаване и въвеждане в употреба на стадий „ Конституционен съд „ Расово “ и стадий „ Конституционен съд „ Нова Провадия “ към обект „ Разширение на газопреносната инфраструктура на „ Булгартрансгаз “ ЕАД, редом на северния (магистрален) газопровод до българо-сръбска граница “ и референтен номер 190-038.

С провеждането на процедурата „ Булгартрансгаз “ ЕАД съблюдава своите отговорности от обновената Енергийна тактика на Република България, според новия раздел VII “Обезпечаване сигурността на доставките, обезпечаване на ликвиден и конкурентен пазар на природен газ и развиване на газопреносната инфраструктура”.

Реализацията на поръчката цели повишение сигурността на доставките на природен газ за страната и района на Югоизточна Европа, както и затвърждаване ролята на България като директен център в Европейския съюз.

Основните действия, включени в публичната поръчка, плануват разработване на капиталов план, доставка на материали и съоръжение и строително-монтажно работи.

За Конституционен съд „ Расово “ ще бъдат конфигурирани 3 броя газотурбокомпресорни елементи (ГТКА) в настройка 2 броя работещи ГТКА и 1 брой авариен ГТКА с номинална мощ 12 MW всеки.

За Конституционен съд „ Нова Провадия “ се плануват 4 броя ГТКА в настройка 3 броя работещи ГТКА и 1 брой авариен ГТКА с номинална мощ 10 MW всеки.

За да бъдат свързани новите компресорни станции с газопреносната мрежа на „ Булгартрансгаз “ ЕАД ще бъдат проектирани и построени входящи и изходящи шлейфи и оптична кабелна линия, а за присъединението им към мрежите на техническата инфраструктура – планиране и създаване на пътни връзки, електрозахранване, водоснабдяване и канализация и други

Прогнозната стойност на публичната поръчка е в размер на 351 635 657.46 лв. без Данък добавена стойност (триста петдесет и един милиона шестстотин тридесет и пет хиляди шестстотин петдесет и седем лв. и четиридесет и шест стотинки).

Икономически най-изгодна оферта ще се дефинира въз основа на определения аршин за възлагане „ оптимално съответствие качество/цена “, според справедливи индикатори, включващи периоди за осъществяване, индикатор обвързван с работата на газотрубинните мотори, ценови параметри и % на оскъпяване по отношение на разсроченото заплащане.

Срокът за подаване на предложения за присъединяване в откритата процедура е до 10-ти юни 2019 година

Документацията за присъединяване ще бъде оповестена ТУК.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР