„Булгартрансгаз“ ЕАД е започнал триизмерни сеизмични проучвания (3D) в землищата

...
„Булгартрансгаз“ ЕАД е започнал триизмерни сеизмични проучвания (3D) в землищата
Коментари Харесай

„Булгартрансгаз“ е започнал 3D проучванията във връзка с разширението на гаохранилището в Чирен


„ Булгартрансгаз “ ЕАД е почнал триизмерни сеизмични изследвания (3D) в землищата на общините Враца и Криводол по отношение на плануваното разширение на газовото вместилище край Чирен, сатна ясно в последния ден на предходната седмица. Според информацията, в границите на изследванията би трябвало да бъдат обхванати 198 кв. км., в които са включени землищата на Враца, Криводол и 7 села в региона.

Целта е приемането на сеизмични данни за геоложко и структурно характеризиране на подземния контейнер, належащо за разширението на потенциала за рандеман и предпазване на природен газ. След привършване на дейностите полската компания реализатор „ Геофизика Торун “, ще би трябвало да уведоми заинтригуваните страни за идващите замервания.

Цялостното уголемение на Чирен би трябвало да завърши през 2024 година Това планува довеждане докрай на строителството на подземни и надземни уреди на газохранилището. След разширението ще могат да се нагнетяват по-големи количества природен газ и използваемият размер на хранилището да се усили двойно до 1 милиарда куб. м. Сега потенциалът на ПГХ Чирев разрешава нагнетяване на 500 млн. куб м.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР