Bulgarian Cartrader е сред петте обещаващи музикални групи от страни

...
Bulgarian Cartrader е сред петте обещаващи музикални групи от страни
Коментари Харесай

Наша група с европейска награда за обещаващи таланти

Bulgarian Cartrader е измежду петте обещаващи музикални групи от страни членки на Европейски Съюз, удостоени с премията „ Музиката движи Европа “, заяви Европейската комисия.

Това стана на фестивала Eurosonic в нидерландския град Гронинген.

Всяка обособена премия е на стойност 10 000 евро.

Удостоени са също групите Yunè Pinku от Ирландия, Giift от Дания, Freekind от Словения и Ralphie Choo от Испания. Голямата премия на журито, както и тази на публиката, получи френският реализатор Зао дьо Сагазан.

Чрез „ Музиката движи Европа “ Европейски Съюз поддържа зараждащите гении и предизвиква благосъстоянието на европейския репертоар, акцентират от Комисията.

„ Тези награди хвърлят светлина върху едно ново потомство изключителни музиканти и им обезпечават поддръжка по пътя им към интернационална кариера “, съобщи Илиана Иванова – еврокомисарят по нововъведенията, проучванията, културата, образованието и младежта.

Наградата „ Музиката движи Европа “ се присъжда за известна и модерна музика. Тя е съфинансирана от програмата „ Творческа Европа “. Присъжда се за триумфи на изгряващи актьори, съумели да привлекат аудитория отвън своята страна.

„ Музиката на Bulgarian Cartrader е отлична – толкоз топъл и хубав глас и мощно наличие “, е мнението на журито, представено от уеб страницата на „ Музиката движи Европа “.

Групата е основана от българина Даниел Стоянов. Той е роден през 1986 година, само че още през 1990 година отпътува с родителите са за Германия, където живее и до през днешния ден.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР