Булгаргаз“ трябваше да избере алтернативни доставчици за алтернативни доставчици на

...
Булгаргаз“ трябваше да избере алтернативни доставчици за алтернативни доставчици на
Коментари Харесай

Теменужка Петкова: Прекратиха доставките от „Газпром“, за да купуват руски газ от посредници с 30% по-висока цена

„ Булгаргаз “ трябваше да избере различни снабдители за различни снабдители на полутечен природен газ незабавно след спряното подаване от „ Газпром “. В рамките на нашето ръководство е построена цялата инфраструктура. Те избраха медиаторите. Превъзложиха на тях своите функционалности и се стигна до спешната обстановка “. Това съобщи пред БТВ някогашният министър на енергетиката от ГЕРБ Теменужка Петкова.

„ Прекратиха доставките от „ Газпром “, с цел да купуват съветски газ от медиатори с 30% по-висока цена “, добави тя.

„ Интерконекторът с Гърция трябваше да бъде издигнат на 31 декември 2021 година. Даниел Лорер и „ Продължаваме промяната “ се провалиха в реализацията “, акцентира тя. Според Петкова държавните управления на ГЕРБ са подготвили плана и са почнали строителството, а кабинетът на „ Продължаваме промяната “ е трябвало да го доизгради и вкара в употреба.

„ Отиде Кирил Петков, снима се до един кран, с който какво завъртя – никой не разбра. С това завърши “, добави още някогашният енергиен министър.

„ От ГЕРБ от дълго време сигнализираме за проблемите в енергийния бранш, още от лятото на 2021 година. Оттогава апелирахме и към постоянното държавно управление за намиране на решение и обезщетения на бизнеса. Алармираме, че това държавно управление и „ Булгаргаз “ търпят неуспех в сигурността на доставките на газ “, уточни Петкова. Тя изясни, че сега държавната компания би трябвало да резервира потенциали в гръцкия терминал в Ревитуса, с цел да могат да се разтоварват танкери с полутечен газ за България.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР