“Булгаргаз“ предлага цената на природния газ за април да бъде

...
“Булгаргаз“ предлага цената на природния газ за април да бъде
Коментари Харесай

Булгаргаз предлага с близо 40% по-скъпо синьо гориво от април

“Булгаргаз “ предлага цената на природния газ за април да бъде 157,73 лева за мегаватчас (80.65 EUR/MWh). Това оповестиха от компанията на своята интернет страница. Това е стремително покачване на цената защото сега тя е 113,73 лв. за мегават час. Поскъпването е с цели 38,7%

От "Булгаргаз " оповестиха, че прогнозната цена е формирана на база планирани стойности на ценообразуващите съставни елементи към 11.03.2022 година Цените на международния пазар не престават да се повишават като те доближиха до 120 евро за мегаватчас. От компанията допълниха, че предлагането за одобряване на цена на природния газ за месец май 2022 година ще бъде подадено в КЕВР на 01.05.2022 година

Новината идва на фона на нарасналите цени на синьото гориво и на интернационалните пазари. В понеделник цената на горивото доближи за като 345 евро на мегаватчас.

Тъй като се чака от април да отпадне и мораториумът върху цените на електрическата енергия и топлоенергията е допустимо новото нарастване да провокира внезапно повишаване на цените на топлоенергията.

Окончателното предложение на „ Булгаргаз “ се чака при започване на април, след което на закрито съвещание Комисията за енергийно и водно контролиране ще дефинира окончателната цена.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР