Булгаргаз предлага цената на природния газ да падне с 2.52%

...
Булгаргаз предлага цената на природния газ да падне с 2.52%
Коментари Харесай

"Булгаргаз" допуска, че цената на природния газ може да падне още през март

Булгаргаз " предлага цената на природния газ да падне с 2.52% през второто тримесечие, само че не изключва по-голямо понижение още преди този момент.

По закон държавният газов снабдител е задължен да оповести желанието си за цена през идващия регулаторен интервал месец преди да го внесе в Комисията за енергийно и водно контролиране. Тя на собствен ред ще разгласи каква ще е цената директно преди началото на второто тримесечие.

" Булгаргаз " позволява, че понижението може да е още по-голямо, тъй като договаря с съветската " Газпром износ " за понижаване на доставната цена в страната. Очаква се договарянията да приключат до края на месеца.

Веднага след сключване на съглашението " Булгаргаз " ЕАД ще изиска от КЕВР понижение на цената на природния газ още от началото на март 2020 година, както и преразглеждане на метода на ценообразуване.

Засега обаче предлагането е за 42.93 лева./MWh (без цени за достъп, транспорт, данък и ДДС), с 1.11 лева./MWh или с 2.52% по-ниско от в този момент настоящата цена, се споделя в известието на компанията.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР