Булгаргаз предлага прогнозна цена от 142 лева за мегаватчас на

...
Булгаргаз предлага прогнозна цена от 142 лева за мегаватчас на
Коментари Харесай

``Булгаргаз`` предлага прогнозна цена от 142 лева за мегаватчас на газа за юли |

" Булгаргаз " предлага планирана цена от 142 лв. за мегаватчас на газа за юли.

В известие от сдружението пишат, че цената е формирана на база планирани стойности на ценообразуващите съставни елементи към 11 май.

" В осъществяване на условията " Булгаргаз " ЕАД уведомява своите клиенти, че прогнозната цена на природния газ за юли (...) е 142,11 лева./MWh (без цени за достъп, транспорт, данък и ДДС) или 72.66 EUR/MWh, изчислена по фиксинга на Българска народна банка ", допълват оттова.

За съпоставяне, цените на европейските газови пазари за доставка през юли на 11 май са в подобен размер от 95.50 EUR/MWh, пишат още от " Булгаргаз ".

Окончателно предложение за одобряване на цена на природния газ за юли ще бъде подадено в КЕВР на 1 юли, отчитайки котировките на ценообразуващите съставни елементи към 30 юни. 

Във вторник трябваше да се организира закрито съвещание на Комисията за енергийно и водно контролиране за утвърждаване на цена на природния газ за май. От КЕВР обаче оповестиха, че се отсрочва, защото от " Булгаргаз " са уведомили Комисията, че Министерство на енергетиката е почнало инспекция, която ще завърши на 12 май. 

КЕВР чака на 13 май да получи окончателното заявление на публичния снабдител с настоящи данни за ценообразуващите детайли на природния газ за май. Непосредствено по-късно енергийният регулатор ще насрочи съвещание за одобряване на окончателната цена на " Булгаргаз " за месеца.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР