Булгаргаз“ предлага газът да поевтинее с 29%За втори пореден месец

...
Булгаргаз“ предлага газът да поевтинее с 29%За втори пореден месец
Коментари Харесай

Вечерни новини: Поевтиняване на газа; Служебният кабинет взе скъп заем

„ Булгаргаз “ предлага газът да поевтинее с 29%
За втори следващ месец „ Булгаргаз “ предлага на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) цената на природния газ в България да поевтинее с към 30%. Общественият снабдител показа на регулатора заявление за одобряване на цена за ноември от 166.14 лева./MWh, или 28.8% под октомврийската.
Служебното държавно управление взе безценен заем за 200 млн. лева
Служебният кабинет взе нов безценен вътрешен заем за 200 млн. лева Това се случва седмица след предварителните парламентарни избори в България и след два неособено сполучливи за страната аукциона, в които тя съумя да пласира едвам към 75 и 50% от желаната от нея сума.
МВФ внезапно утежни упованията си за българската стопанска система
Международният валутен фонд (МВФ), управителен от Кристалина Георгиева, внезапно утежни прогнозата си за българската стопанска система през идната година. Това сочи новият есенен стопански отчет на институцията. Според заложения модел българската стопанска система се чака да се разшири през идната година единствено с 3%, до момента в който преди половин година прогнозата беше за растеж с 4.5%, което щеше да бъде най-голямото разгръщане на българската стопанска система от 15 години.
IKEA строи шести магазин в България
Шведският мебелен колос IKEA уголемява наличието си в България. Компанията, която оперира на българския пазар към този момент 11 години, възнамерява шестия си търговски обект, който ще бъде издигнат във Велико Търново. Това оповестяват от сдружението „ Хаус Маркет България “, което ръководи веригата у нас. То е част от гръцката FOURLIS Group.
Не, горивата не поевтиняват единствено при служебното държавно управление (графика)
През годините горивата в България поевтиняват при по-осезаем спад на петрола на интернационалните пазари. Това демонстрира статистиката на профилираната платформа Fuelo и пазарните данни за европейския нефт от вид Брент. Наличието на ясно изразена корелация се разминава с изявлението на служебния вицепремиер по икономическите въпроси Христо Алексиев, който в изявление за bTV в неделя вечер съобщи, че по принцип цените в България не падат при спад на борсата, а това за първи път се е случило освен това служебно държавно управление.
България стана още по-уязвима на хибридни и хакерски атаки
Поради явните неуспехи на Русия на бойното поле президентът Путин пробва да ескалира напрежението и борбата посредством политически стъпки, като присвояване на територии и решения на управителните органи в Русия, които са безусловно нелегитимни в интернационален проект. Това съобщи пред Economic.bg Велизар Шаламанов, специалист по ИКТ и сигурност, ръководител на Надзорния ръб на Агенцията по връзки и информация на НАТО, доцент в Института за осведомителни и информационни технологии на Българска академия на науките – София и зам.-директор по е-Инфраструктура и сигурност в института. 
Фед излезе на алено за първи път от години
Федералният запас регистрира първата си оперативна загуба от години, до момента в който лихвените проценти се повишават, а търсенето на американски облигации пораства. Според формалните данни централната банка дължи на Министерството на финансите на Съединени американски щати 2.9 милиарда $ към 5 октомври.
Липсата на съветски газ може да „ вледени “ Европа тази зима
Европа би трябвало да заплаща повече, с цел да внася полутечен природен газ, да се моли за мека зима и да понижи търсенето на сила, защото всеки бойкот на инфраструктурата или даже по-сериозни спирания на доставките от Русия биха създали режима на електрическата енергия или честите спирания съвсем неизбежни, написа Reuters в собствен разбор по тематиката.
Световната банка основава фонд в поддръжка на декарбонизацията
Световната банка основава нов поверителен фонд, ориентиран към сливане на обществени средства, за финансиране на планове за понижаване на въглеродните излъчвания. Той ще финансира и извеждането от употреба на електроцентрали, захранвани с въглища, заяви Reuters.
Най-богатият руснак в Силициевата котловина се отхвърли от съветското си поданство
Милиардерът Юрий Милнър публично се е отказал от съветското си поданство, разгласи самият той посредством обява в Twitter. Милнър, който бе в листата на 15-те най-богати руснаци според Forbes, е напуснал страната още през 2014 година, откакто Русия нападна украинския полуостров Крим.
Nissan продава бизнеса си за €1 и напуща Русия
Nissan Motor Co Ltd ще трансферира бизнеса си в Русия на държавно дружество против 1 евро, бе обявено във вторник. Ходът ще донесе на японската автомобилна компания загуба от към 687 млн. $, като той идва месеци откакто тя бе принудена да спре производството там.
„ Най-голямата ми неточност “: Връзката на Айнщайн с атомната бомба
Алберт Айнщайн е считан от някои за най-великия академик, живял до момента. Големите му открития са именити, само че в последна сметка и той е човек, който прави неточности като всички нас. Дали обаче сериозността на следствията от тези неточности е еквивалентна на гения?
Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР