Булгаргаз подписа днес допълнително споразумение с ГАЗТРЕЙД С.А. към сключеното

...
Булгаргаз подписа днес допълнително споразумение с ГАЗТРЕЙД С.А. към сключеното
Коментари Харесай

Мисията изпълнена: капацитетът за втечнен газ в Александруполис е удвоен

" Булгаргаз " подписа през днешния ден в допълнение съглашение с ГАЗТРЕЙД С.А. към подписаното на 14 март 2022 година съглашение за потребление на терминала за полутечен природен газ (LNG) Александруполис, с което усили размерът на резервирания потенциал на 10 600 000 MWh/година (1 милиарда куб. м годишно - бел. р.) за интервал от 10 години, считано от годината на въвеждането в комерсиална употреба на терминала.

Това оповестиха от " Булгаргаз ". Оттам прецизират, че това става в осъществяване на решение на Министерски Съвет 15 септември 2022 година  Така Булгаргаз удвоява резервираният потенциал, който до преди този момент беше 500 млн. куб. м годишно

Увеличаването на потенциала за предпазване и регазификация на терминала за полутечен природен газ до Александруполис от страна на " Булгаргаз " обезпечава енергийната сигурност на страната, непрекъснатостта на доставките и диверсификация на източниците и маршрутите на доставка на природен газ, акцентират от сдружението.

Коментари10 коментара
Моля, или се, с цел да участвате в диалога!
 Заглавие
Песента The Gambler е написана от Дон Шлитц през 1976 година И след това е записвана от разнообразни реализатори, в това число Джони Кеш. Кени Роджърс обаче е този, който съумява да направи песента сполучлива и разпознаваема.
20 5 Още КОментари Най-новоПрочети още
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР