Булгаргаз очаква окончателно предложената регулирана цена на природния газ за

...
Булгаргаз очаква окончателно предложената регулирана цена на природния газ за
Коментари Харесай

Булгаргаз прогнозира 8,5% по-ниска цена на газа през февруари

" Булгаргаз " чака дефинитивно препоръчаната контролирана цена на природния газ за февруари да бъде с към 8,5 % по-ниска от одобрената цена за януари. Това сподели изпълнителният шеф на " Булгаргаз " ЕАД Деница Златева по време навън съвещание в Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) за разискване на отчет на публичния снабдител по отношение на заявката му от 11 януари за одобряване на цена за февруари, по която да продава природен газ на крайните доставчици на природен газ и на лица, на които е издадена лицензия за произвеждане и транспорт на топлинна сила.

Българска телеграфна агенция напомня, че в заявката на " Булгаргаз " до КЕВР по-рано този месец, публичният снабдител предложи за февруари цена на природния газ от 73 лв. за мегаватчас (MWh), без данък и Данък добавена стойност, което е с 5,93 % под одобрената контролирана цена за сегашния месец януари.

Прогнозната контролирана цена за интервала от подаване на заявката до днешна дата понижава. Това ще бъде отразено и в окончателното писмо с настоящите данни, което ще предоставим на 1 февруари, сподели Деница Златева на съвещанието в КЕВР през днешния ден.

Тя уточни, че в ценообразуването за февруари са включени количества за рандеман от подземното газово вместилище Чирен, чиято цена е закрепена и не се въздейства от ценообразуващия показател TTF " месец напред ". 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР