Булгаргаз иска увеличение на цената на природния газ и предлага

...
Булгаргаз иска увеличение на цената на природния газ и предлага
Коментари Харесай

Булгаргаз иска 60% поскъпване на природния газ през август

" Булгаргаз " желае нарастване на цената на природния газ и предлага през август тя да бъде 297.89 лева./MWh, стана ясно от известие на уеб страницата на сдружението.

Предложеното нарастване е с към 60% повече по отношение на цената за юли, когато тя беше 186.17 лева./MWh. Предложената цена, по която " Булгаргаз " да продава природен газ на крайните доставчици и на лица, на които е издадена лицензия за произвеждане и транспорт на топлинна сила, е изчислена по фиксинга на Българска народна банка (без данък и ДДС).

Предстои Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) да насрочи дата, на която да се организира публично разискване на заявката на " Булгаргаз ".

Цената на синьото гориво за август към този момент трябваше да е одобрена, само че но 21 юли Конституционният съд разгласи назначаението на към този момент някогашния ръководител на КЕВР Станислав Тодоров за противоконституционно. Последваха няколко дни напрежение и разногласия сред партиите в Народното събрание по какъв начин да се излезе от обстановката. В последна сметка в последния вероятен миг Народното събрание върна Иван Иванов отпред на енергийния регулатор.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР