Булгаргаз е предложил за утвърждаване цена на природния газ за

...
Булгаргаз е предложил за утвърждаване цена на природния газ за
Коментари Харесай

"Булгаргаз" иска 7% поскъпване на природния газ през ноември

" Булгаргаз " е предложил за одобряване цена на природния газ за ноември в размер на 68,49 лв. за мегаватчас (MWh). Това написа в заявление от публичния снабдител до Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) за одобряване на цена за идващия месец, по която сдружението да продава природен газ на крайните доставчици на природен газ и на лица, на които е издадена лицензия за произвеждане и транспорт на топлинна сила.
 Комисия за енергийно и водно контролиране (КЕВР) Комисия за енергийно и водно контролиране (КЕВР) Източник: Zonanews

КЕВР утвърди цена на природния газ за октомври от 63,72 лв. MWh, без цени за достъп, транспорт, данък и Данък добавена стойност. Това значи, че препоръчаната за идващия месец цена със 7,49 % по-висока по отношение на актуалната.

В заявката си до КЕВР от газовия снабдител добавя, че за обезпечаване на поръчки на негови клиенти през газова година 2024/2025 е провело търгове за доставка на полутечен природен газ в терминала в гръцкия град Александруполис. Въз основа на извършени търгове, за реализатор на доставките за месеците октомври, ноември и декември тази година сдружението е избрало " Тотал ". Другият източник на природен газ е по контракт от Азербайджан.

За идващия месец е " Булгаргаз " е планувал и рандеман от подземно газово вместилище " Чирен ". На 30 октомври от 10:00 ч. в постройката на КЕВР ще се организира намерено съвещание за разискване на отчет по отношение на заявката от " Булгаргаз ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР