БулфотоВ интервю пред македонската редакция на Deutsche Welle, премиерът на

...
БулфотоВ интервю пред македонската редакция на Deutsche Welle, премиерът на
Коментари Харесай

Зоран Заев: Борисов е против блокадата на Северна Македония. Той е отражение на българския народ

Булфото

В изявление пред македонската редакция на Deutsche Welle, министър председателят на Република Северна Македония Зоран Заев изрази увереността си, че Бойко Борисов не е спънка пред страната му. Освен това той още веднъж сподели на Красимир Каракачанов, че " обича Македония по неправилен метод ".

" Твърдя, че по-голямата част от българския народ е срещу блокадата и пречките пред македонския народ по пътя към Европейски Съюз ", съобщи Заев след българската обсада на пътя на Скопие към Европейски Съюз.

Твърдя също, че Борисов е срещу, тъй като той е отражение на своя народ. Но несъмнено, той има и съдружни сътрудници. Често чувам моя добър другар Каракачанов. И настоявам, че той обича Македония, само че от време на време обича Македония по неверен метод. Казвал съм му го. Това е, както споделят, " о, братко, не ни бит толкоз ". Така че той обича Македония, само че по неверен метод. Той би трябвало да продължи да я обича, само че и да демонстрира, че желае да взема решение това, което му тежи и му е проблем на, както той споделя, българския македонец ", споделя министър-председателят на югозападната ни съседка, съобщи " Фокус "

Той още един път акцентира, че Скопие няма искания към българските земи.

" Публично настоявам, че нямаме нито териториални искания, нито малцинствени искания, с цел да чуе Бойко Борисов и да бъде улеснен. Публично настоявам, че Северна Македония е същото като Република Северна Македония. Публично настоявам, че общата история е действителност и съществува. Българи и македонци, българският и македонският език се появяват в тази обща история. И при такива условия би трябвало да сграбчим опцията и да изградим другарство и приятелство. Любовта е тази, която носи бъдещето. Другата обич не е скъпа, тъй като носи раздори и омраза ", уточни Заев.

" Убеден съм, че Каракачанов, който е водач на дясна партия, не желае спорове със съседите си, не желае да отделя македонци от българи, желае да построи другарство. Той знае възгледите ми. Често съм хазаин на културни събития на българи в страната. Като министър-председател възвърнах и издигнах монумент на полковник Константин Каварналиев в Дойран, тъй като той се бори за свободи и права през Първата международна война. Защото може да бъде мост на другарството ", добави той. 

Лично съм разговарял с кметовете на общини и институции, с цел да отстрани знаците, които приказват за  " вражески "  народи и да трансформира тази табела. Аз съм този, който работи дружно с всички свои хора за подсилване на другарството и братството на двата народа, само че не можете да постигнете нещо за две години, в случай че то е изгубено в течение на десетилетия. Трябва в допълнение време, а това зависи от всички нас ", съобщи още Зоран Заев.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР