БулфотоЦар Шишман е бил героичен български цар и никога не

...
БулфотоЦар Шишман е бил героичен български цар и никога не
Коментари Харесай

Проф. Овчаров разкри неизвестни тайни за Цар Шишман: Бил е герой, а не страхливец. С 5000 воини влиза в битка срещу 30000 османски

Булфото

Цар Шишман е бил храбър български цар и в никакъв случай не се е бил дружно с османските воини, а в противен случай. С войска от 5000 души той се впуска в борба против 30000 елитна войска на османците, макар че изходът е бил жертван за българите.

Данните бяха показани от професорите Пламен Павлов и Николай Овчаров

Във Велико Търново се организира един нетрадиционен урок по история. 625 години след обезглавяването на Иван Шишман  историческа възстановка разкри малко известни обстоятелства към спорната персона на Царя.

Стотици туристи се любуваха на режисура на крепостта „ Царевец ”, която показа посрещането на губернатора на Свищов от Иван Шишман. По този метод историците желаят да опровергаят историческата неправда за спорната персона на Царя.

Той е упрекван за слабохарактерност. Данните на професорите Пламен Павлов и Николай Овчаров показват тъкмо противоположното – той е воин, защитил в последните дни Второто българско царство.  

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР