БулфотоСпоред Илиана Беновска Румен Радев трябва да си подаде оставката,

...
БулфотоСпоред Илиана Беновска Румен Радев трябва да си подаде оставката,
Коментари Харесай

Беновска: Президент Радев, ДПС ви посочи вратата

Булфото

Според Илиана Беновска Румен Радев би трябвало да си подаде оставката, тъй като Движение за права и свободи му е " показало вратата ".

" Г-н Главнокомандващ, военачалник, въпреки и от запаса, Радев, знаете ли по какъв начин се е зародило отдаването на чест с козируване?! 

Рицарите, синоним на: храброст, геройство, правдивост, чест, достойнство, честност, състрадание, благотворителност, вяра, здравомислие, изисканост са сваляли шлемовете си, 

Първо: За да погледнат в очите хората и 

Второ: Когато свидлив ръка на съперника си  - очите им да „ подпечатат “ честността на думата им. ", написа журналистката Илиана Беновска.

" Без благосклонност или неприязън ще отбележа, че под вашия „ президентски шлем " не виждаме очите ви. Виждаме единствено капризно, амбициозно присвитите ви „ президентски " устни на индивид, опиянил се, че властта ненадейно му е кацнала на носа. Да не забравяме, обаче, че това се случи след уравновесяващия политиката /както постоянно, през последните 30 години / държавнически обсег на Почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган. 

Но! Президент Радев! Движение за права и свободи, което ви избра за президент на 2-ри тур, към този момент ви уточни вратата, като ви изиска оставката. 

Доган ви даде знак, че знае античната история: 

„ Имало Баща и Син. Бащата съветвал Сина за всичко, с цел да се оправя с живота. 

- Сине, за когато към този момент няма да ме има, съм ти оставил 2 кутии - Синя и Червена. Ако нещата са зле - отвори синята, в случай че са добре - отвори алената. 

Работите на сина тръгнали на зле. Той отворил Синята кутия и видял пергамент с написано: „ И това ще мине! "  

Нещата се оправили и благополучен, Синът, отворил Червената кутия. Там, на пергамент, още веднъж било написано: „ И това ще мине! "  

Всичко минава, господин Президент. Ще „ минете " и вие, за България, като президент. Ще си вземете огромната пенсия. И от време на време ще си спомняме за летящите павета, за свития ви пестник, за коремните ви възземания... 

Румен Радев: За повторно организирам съвещания. На всички ни е ясно, че страната ни е изправена пред композиция от рецесии. И тези рецесии изискват държавническо отношение, проницателност от всички парламентарни партии. Ясно е, че единствено постоянен кабинет може да изведе страната от задаващите рецесии. Базирайки се на вашия парламентарен опит, за нас е значимо вашето мнение. 

Мустафа Карадайъ: Наистина страната е изправена пред доста рецесии. Но, сега, е реалност и политическата рецесия. Освен това се чакат и спомагателни рецесии, които се провокират от държанието на разнообразни фактори в родната политика. Ние, към този момент, декларирахме, че страната има потребност от непоклатимост и сигурност. Тогава, ние бяхме декларирали безусловна поддръжка за партиите в Народно събрание. Но, на изборите за 46-то Народно събрание, тази картина се промени и към този момент няма да има безусловна поддръжка от наша страна. Имаме едно изрично изискване, от което няма да отстъпим – възобновяване на нормалността в политиката и демокрацията на нашата страна. От това няма да отстъпим. Възстановяването, обаче, не може да стане с недемократични, противозаконни и противоконституционни дейности и актове. Нашият дял и принос за стабилността на страната и сигурността на жителите, постоянно, сме го давали и отново ще си го дадем. 

Румен Радев: Вашите думи щяха да звучат още по-убедителни, в случай че бяхте останали на Консултативния съвет. Надявам се, че вашето движение  ще гледа с по-голяма отговорност  на идващите съвещания на КСНС. 

Мустафа Карадайъ: Последното, което казахте, преди напускането ми на съвещанието на КСНС е, че не би трябвало да се разискват тематики отвън дневния ред. Доколкото разбрах, обаче, от самото начало се обсъждаше тематиката за актуализация на бюджета. Дори, до момента в който бях вътре, споделих на министъра Кирил Петков да употребява по-често думата „ Ковид 19 “, тъй като говореше единствено за това какво ще се случи, в случай че не се актуализира бюджета. Имах един въпрос към министър Петков - за неговото поданство - само че вие, тогава, не го оставихте да ми отговори. Той би трябвало да изясни за двойното си поданство. Нарушаването на Конституцията е голяма бездна в демократичното ръководство. 

Румен Радев: Аз не мисля, че е доста удачно, тъкмо вие, да поставяте този въпрос. Защото значимото е да носиш България  в сърцето си. И той / Кирил Петков- б.а./ ми сподели, че неговата Родина-Майка е България. Вие, господин Карадайъ, ще ми кажете ли коя е вашата Родина-Майка? 

Мустафа Карадайъ: Моята Родина е България и съм го потвърдил през тези 51 години. 

Румен Радев: Надявам се да сте откровен в тези думи, тъй като това е значимо за България. 

Мустафа Карадайъ: Лицемерието в политиката е главен инструмент в последните години. Различният критерий за върховенството на Конституцията за другите групи е настоящ сега. Има лимитирани права на български жители – права, които са обезпечени от конституцията. Какъв е казусът да се обясни един скандал в обществото? Колкото по-рано бъде обяснен, толкоз по-добре за България. Нарушаването на Конституцията е голяма бездна в демокрацията в страната. 

Йордан Цонев: Не мога да остана безразличен, когато българският президент пита господин Карадайъ коя е неговата Родина-Майка. Този въпрос може да бъде зададен  към бесарабските българи, към българите в Сърбия, Молдова и Украйна. Всеки има Родина по генезис. Да питаме тъкмо тази част от Българското общество, която е потвърдила, че носи България в сърцето си, за разлика от Кирил Петков, не е редно. Тези хора, когато бяха поругани, избраха да останат. Те са потвърдили, че са Българи. Колкото до Конституцията, там усеща няма. Там написа, че „ човек с двойно поданство не може да бъде министър “. Ние не позволихме на Георги Пирински и на Жорж Ганчев да останат политици. И Пирински да се кандидатира за вашия пост. Беше обикновено, когато има подобен проблем, Кирил Петков да изчака да се реши този проблем. 

Беновска: И вашата съратница, Корнелия Нинова, „ ще мине ". Ще бъде забравена от Българска социалистическа партия. „ Ще мине " и нейното избиране за 2-ри път ръководител на Българска социалистическа партия. Ще ожени сина си, ще стане баба и ще си приглажда фотографията яхнала черна кобила... 

Само че ще запомним от вас, Радев и Нинова - в сложни моменти да не се отчайваме. Но! И в моменти на възход  - да не се самозабравяме... 

Защото: Всичко минава... Но! България е Вековна! 

 Аз съм Беновска. И запитвам. 

 
 
--> --> --> -->
КоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди Напиши коментарИме:Коментар:
Последни вести


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР