БулфотоРасте напрежението в Северна Македония след вчерашното интервю с премиера

...
БулфотоРасте напрежението в Северна Македония след вчерашното интервю с премиера
Коментари Харесай

Напрежение в Скопие след интервюто на Заев за общата история с България

Булфото

Расте напрежението в Северна Македония след вчерашното изявление с премиера Зоран Заев, в което разгласи, че с България има не споделена, а обща история.

Опозиционната ВМРО-ДПМНЕ настоя за оставката на премиера на Северна Македония Зоран Заев, заради вижданията, изразени в изявление за българска медия, предава македонската осведомителна агенция „ Макфакс “, представен от Фокус.

ВМРО-ДПМНЕ популяризира изказване тази заран, в което акцентира, че Заев е „ срам за страната “ и след изразените от него антидържавни възгледи оставката е неизбежна стъпка.

„ Няма македонец, който да не се срами от ухажването на Заев на българското държавно управление в ущърб на македонските ползи. Зоран Заев продава македонската еднаквост, език и история. Зоран Заев се отхвърли от Гоце Делчев - алената линия на македонската еднаквост. От центъра на Скопие Заев сподели, че българите са освободители през Втората международна война, и по този метод отъждестви македонските партизани с бандити “, обявиха от ВМРО-ДПМНЕ.

Партията бе безапелационна, че Заев не би трябвало да чака хората да го сменят, а да подаде оставка неотложно.

По-рано водачът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски прикани за митинг в отбрана на алените линии в договарянията с България, който ще се организира довечера под формата на автошествие.

Източник: „ Фокус “

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР