БулфотоПрез нощта облачността временно ще се разкъса и намалее до

...
БулфотоПрез нощта облачността временно ще се разкъса и намалее до
Коментари Харесай

Студен фронт нахлува в страната

Булфото

През нощта облачността краткотрайно ще се раздра и намалее до най-вече ясно, най-късно над Източна България. Минималните температури ще са сред 15° и 20°.

Това съобщи Мартин Славчев, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), предава .

Утре през страната ще минава леден атмосферен фронт. От запад  облачност та още веднъж ще се усили и на доста места от запад на изток ще има валежи от  дъжд . През нощта против четвъртък преваляванията в Източна България ще са обилни,  време нно интензивни и тук-там ще има гръмотевична активност. Преди обяд в Дунавската низина ще духа до сдържан вятър от запад-северозапад, а в останалата част от страната вятърът ще е слаб от южната четвърт, в югоизточните региони - сдържан. Дневните температури ще се намалят и оптималните ще са от 20° - 22° в Западна България до 28° - 30° на изток. Атмосферното налягане ще се намали още и ще остане по-ниско от междинното за месеца.

Преди обяд по Черноморието  облачност та ще е раздрана, след обяд - най-вече забележителна и по здрач ще завали  дъжд . Ще духа до сдържан вятър от южната четвърт. Максималните температури ще са сред 25° и 28°. Вълнението на морето ще е 2 - 4 бала. Температурата на морската вода е 22° - 23°.

В планините  облачност та ще е забележителна и на доста места от запад на изток ще превали  дъжд . Ще духа сдържан югозападен вятър, по здрач ще се ориентира от запад-северозапад и през нощта против четвъртък ще се усили. Температурите ще се намалят и оптималната на височина 1200 метра ще е към 16°, на 2000 метра - към 11°. През нощта против четвъртък с понижението на температурите над 2900 метра  дъжд ът ще минава в сняг.

В четвъртък ще доминира облачно  време  и на доста места ще бъде с превалявания от  дъжд , по-съществени в нощните часове в Северна България, а денем - в източната половина от страната. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад,  време нно ще се усили и с него ще нахлуе по-хладен въздух. Максималните температури ще са най-вече сред 18° и 23°. С понижението на температурите във високата част на планините, над 2000 м, ще превали сняг.

В петък от запад  облачност та ще се раздра, на изток ще остане облачно и към момента с валежи; има нараснала възможност за обилни количества в Североизточна България. Ще остане прохладно и хладно, с наклонност към вечерта северозападният вятър да отслабне.

В събота над по-голямата част от страната  облачност та ще намалее до най-вече слънчево. Вятърът ще отслабне и в доста региони ще стихне. Сутринта тук-там в низините и котловините ще се образува мъгла или ниска  облачност , които в обособени региони ще се задържат до към обяд, ще бъде относително хладно, денем постепенно ще се затопля и дневните температури ще доближат до 20°-25°.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР