БулфотоМинистърът на вътрешните работи опроверга появила се по-рано информация за

...
БулфотоМинистърът на вътрешните работи опроверга появила се по-рано информация за
Коментари Харесай

Рашков: Новината за нахлуване на ДАНС в ГДБОП и Спецпрокуратурата не е вярна

Булфото

Министърът на вътрешните работи опроверга появила се по-рано информация за навлизане на ДАНС в ГДБОП и Спецпрокуратурата.

Агенти на ДАНС не са влизали в Министерство на вътрешните работи, с цел да изземват секретни документи. Това съобщи пред Mediapool вътрешният министър Бойко Рашков. Според него някой популяризира погрешна информация, с цел да основава ужас.

Че сътрудници на ДАНС са влезнали в ГДБОП, националната полиция и профилираната прокуратура заяви по-рано уеб сайтът ПИК. След това новината се появи в Българска национална телевизия и bTV, a след това и в други медии. Според информацията чиновниците изземат секретни документи, отнасящи се до следствия.

„ Никой на никое място не е нахлувал, ние сме в министерството. Някой съзнателно основава подобен ужас, тъй като не му се изпуска властта “, съобщи Рашков.

„ Аз се връщам от „ Национална полиция ”, където показах новия шеф. Там всичко беше умерено. Никакви интервенции и дейности на ДАНС не видях да се правят ”. Това съобщи служебният вътрешен министър в изявление за „ Свободна Европа “.

По думите му чиновници на ДАНС се намират в Специализираната прокуратура, където ревизират материали, съдържащи класифицирана информация, но това е рутинна активност на организацията.

Към момента за дейностите на ДАНС няма публична информация. От организацията не са съобщавали нищо. От прокуратурата – също.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР