БулфотоЕрдоган не обича изборите.Да се ходи на избори на всеки ...

БулфотоЕрдоган не обича изборите.Да се ходи на избори на всеки

Ердоган: Само примитивните племена ходят на избори на всеки 15 - 20 месеца

Булфото

Ердоган не обича изборите.

" Да се върви на избори на всеки 15 или 20 месеца, се следи единствено в примитивни племена. Ние управляваме тази страна като модерна. "

Това показа турският държавен глава Реджеп Тайип Ердоган пред своята ръководеща Партия на справедливостта и развиването. (ПСР). Ердоган не посочи съответни страни, съобщи Пловдив24.

С думите си въпреки че той отбрани решението да не привиква предварителни избори в миг, когато опозицията оказва напън за това заради тежкото икономическо положение.

Ердоган разпореди следствие на допустима валутна операция, откакто лирата внезапно се срина до рекордно ниски равнища по отношение на $ тази седмица, заяви Анадолската организация, съобщи Екон.бг. В резултат в Турция избухнаха и митинги против държавното управление.

Уточнява се, че Ердоган е упълномощил на Държавния контролен съвет, одиторска организация, която се регистрира на президентството, да разпознава институции, които са закупили огромни суми задгранична валута, и да откри дали е имало някаква операция.

" Виждаме игрите, които се играят по отношение на обменния курс, лихвените проценти и покачването на цените от тези, които желаят да изтласкат страната ни от уравнението ", посочи той.

Държавният контролен съвет на Турция може да изисква от организациите да показват съответна информация и документи и ще съобщи своите констатации на съответните органи, добавя държавната Анадолска организация.

Източник: petel.bg