БулфотоДецата, чиито родители имат постоянен адрес в София от повече

...
БулфотоДецата, чиито родители имат постоянен адрес в София от повече
Коментари Харесай

Три години уседналост вкарват в детска градина в София

Булфото

Децата, чиито родители имат непрекъснат адрес в София от повече от три години, ще бъдат одобрявани с преимущество в столичните ясли и детски градини, планува в новата Наредба за банкет в детските заведения в столицата, която от четвъртък е оповестена за публично разискване в уеб страницата на Столичния общински съвет.

Постоянен адрес на родителите на територията на София от повече от 3 години носи на детето 4 точки в класирането.

Ако родителят е със софийска персонална карта в последните от 1 до 3 години, се дават 3 точки, а в случай че е публично столичанин от по-малко от година се поставят 2 точки на детето. В случай, че родителят е единствено с сегашен адрес в София се дава по една точка по-малко – надлежно 3 т. при над 3 години краткотрайна регистрация в столицата, 2 т. при сегашен адрес в града последните сред 1 и 3 години и 1 т. при по-малко от 1 година.

Допълнително 2 точки се дават, в случай че най-малко единият от родителите е с адрес в административния регион на детската градина, изяснява " Монитор ".

Причината административният регион да има по-малка тежест, а да се дава предимство на уседналостта е, че доста млади фамилии сменят жилищата си. Според вносителите не е редно хората, които са живели в града дълги години и са плащали налози, да бъдат ощетени при класирането на децата им в градина, единствено тъй като са се преместили в различен квартал.

/ПИК
--> --> --> -->
КоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди Напиши коментарИме:Коментар:
Последни вести
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР