БулфотоБългария е на 43-о място от 163 страни в света

...
БулфотоБългария е на 43-о място от 163 страни в света
Коментари Харесай

Индексът за социалния прогрес: България е на 43-о място по качество на живот в света

Булфото

България е на 43-о място от 163 страни в света в новото годишно издание на авторитетна ранглиста, която мери обществения прогрес и качеството на живота.

Индексът за обществения прогрес  (SPI) се прави от откриватели във Вашингтон, въодушевен е от проучвания на носители на Нобеловата премия и мери опциите за добър живот, благоденствието и триумфа на нациите през 50 критерия.

Това е сложна оценка, която е по-цялостна от просто премерване на стопански индикатори. Показва  до каква степен икономическият триумф се трансформира в публичен прогрес.  Базирана е на писания на нобелови лауреати като Джоузеф Стиглиц и Дъглас Норт.

Към резултатите от годишните издания на класацията по традиция

демонстрират интерес

огромни международни медии

Критериите са разпределени в 3 стълба - съществени човешки необходимости  (изхранване, опазване на здравето, сигурност, домове),  благосъстояние  (достъп до обучение, информация, запазване на околната среда)  и възможности  (права на индивида, лична независимост, шансове в обществото, достъп до съвременно образование).

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР