Булфото Сезонът по морето започва, а това води със себе

...
Булфото Сезонът по морето започва, а това води със себе
Коментари Харесай

Започват проверки на заведения по морето

Булфото Сезонът по морето стартира, а това води със себе си доста инспекции по заведенията, които се чака да бъдат претъпкани с хора. Проверките са с цел да се откри дали се предлага разводнен или подправен алкохол на клиентите, съобщи Нова. Проверките по Северното Черноморие до този миг демонстрират, че няма съществени нарушавания, само че несъответствия се установяват главно тук-там, където се предлага изхранване на база ол инклузив.

Какви са препоръките на специалистите и защо би трябвало да внимаваме, когато си поръчваме спиртни питиета? За да ревизират дали алкохолът е първокласен, специалисти от Комисията за отбрана на потребителите влизат в случайно определено заведение. Персоналът на един от тестваните питейни заведения е безапелационен, че при тях се предлага единствено първокласен алкохол. „ Много държим на качеството на нашия алкохол.

Посрещаме и изпращаме постоянно клиентите си със необятна усмивка. Досега е нямало никакви недоволства ", твърди сервитьорката Марина Николова. Въпреки това специалистите ревизират бутилки със спиртни питиета на инцидентен принцип. При инспекцията се взимат проби от към този момент отворени бутилки, а към тях се прибавя и затворена бутилка от същата партида. „ От трите проби едната остава за търговеца.

Втората проба отива в акредитирана лаборатория, с цел да се изследва за физико-химичен, органо-липтичен разбор. Третата проба остава като контролна ", изяснява Христо Милев, който е районен шеф на КЗП - Варна. Резултатите от пробите излизат след месец, а в случай че се откри нарушаване - търговецът предстои на глобите, планувани в закона.

Експертите обаче регистрират, че по Северното Черноморие до този миг не са попадали на метилов алкохол, който да се предлага в заведенията, само че споделят, че най-честите нарушавания са свързани с етикетирането на бутилките. „ Под 40 градуса уиски в случай че се предлага, то не следва да бъде етикетирано с надпис, на който да написа „ уиски ". Следва да има надпис на български език „ спиртна напитка ", като по никакъв метод не следва да бъде оказвано, че тя е с усет на уиски - това е неразрешено от закона ", изяснява Милев.

В сходни случаи няма щета върху организма ни, а по-скоро не получаваме това, което в действителност сме си поръчали. „ Такива спиртни питиета постоянно се оферират в по-ниско бюджетни ол инклузиви в туристически обекти, само че никога не бих споделил, че те са рискови. В годините обратно сме имали единствено 1 случай, в който след разбор от акредитирана лаборатория, сме попадали на в действителност разводнен алкохол ", добавя районният шеф на КЗП. Проверките на КЗП ще продължат през целия сезон. Тя прави инспекции по тъжби и сигнали на жители и лични такива.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР