Булфото, архивСАЩ, които вече са разположили повече от 30 000

...
Булфото, архивСАЩ, които вече са разположили повече от 30 000
Коментари Харесай

САЩ ще засилят военното си присъствие в Германия

Булфото, списък

Съединени американски щати, които към този момент са разположили повече от 30 000 бойци в Германия, ще засилят военното си наличие там, макар рецензиите отправяни от Доналд Тръмп към Берлин, заяви през днешния ден американският дипломат в страната, представен от Франс прес, съобщи Българска телеграфна агенция.

В Германия ще бъдат изпратени в допълнение близо 1500 бойци до 2020 година, се споделя в официално съобщение на дипломат Ричард Гренел. Това бъдещо разполагане ще способства за " усилване на сигурността на НАТО и на Европа ", се прецизира в официалното съобщение на Гренел.

Това известие бе направено макар многочислените рецензии, отправени към страните членки на НАТО от Доналд Тръмп след избирането му за президент на Съединени американски щати. Тръмп насочи по-специално рецензии към Германия. Президентът разкритикува Германия и други членове на алианса, че не отделят задоволително средства и разчитат на Съединени американски щати за гарантиране на сигурността си.

Двайсет и деветте страни членки на пакта се ангажираха през 2014 година да реализират задачата за 2 % от Брутният вътрешен продукт, отделяни за отбранителни разноски до 2024 година Но петнайсетина страни, измежду които Германия, Канада, Италия, Испания и Белгия към момента са прекомерно надалеч от тази цел, с по-малко от 1,4 % от техния Брутният вътрешен продукт, отделян за защита през 2018 година и някои се оказват неспособни да спазят обещанието си до 2024 година, оправдавайки се с бюджетните си ограничавания. Това нервира американския водач.

Тръмп разкритикува Германия и поради това, че харчи милиарди, с цел да купува газ и нефт от Русия, вместо да способства за отбранителните разноски. Германия планува да изразходва 1.5 % от своя Брутният вътрешен продукт за разноски за защитата през 2025 година

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР