Бул. "Цариградско шосе" може да е следващото трасе с винетен

...
Бул. "Цариградско шосе" може да е следващото трасе с винетен
Коментари Харесай

Калоян Паргов: Очаквам винетки и за Цариградско шосе

Бул. "Цариградско шосе " може да е идващото трасе с винетен режим в столицата по образец на Северната скоростна дъга. Това съобщи в ефира на "Фокус " ръководителят на БСП-София Калоян Паргов по отношение на проектите на Агенция „ Пътна инфраструктура “ да бъде въведена винетка за прилагане на тангентата.

Той дефинира концепцията като неуместна и посочи, че по тази логичност "Цариградско шосе " може да бъде таксувано на същия принцип като продължение на Автомагистрала "Тракия ".

„ Въвеждането на подобен винетен стикер по Северната дъга ще принуди да се употребяват обходните направления, които са в доста неприятно положение. Това е едно решение, взето на мрачно в края на годината, когато хората минимум подозират. Това ги кара да посрещнат Новата година в напрежение. Решението граничи с един легален рекет на софиянци. Няма по какъв начин да не се съобразим с настояванията на тази част на София, която е най-засегната - Нови Искър, Кремиковци. За Банкя винетки няма, само че за Нови Искър има - за какво е по този начин, има ли двоен стандарт? “, попита той.

,,Един от предстоящите резултати е трафикът да се пренасочи назад към центъра на София, откъдето беше изведен с сякаш целенасочена политика'', изясни Калоян Паргов. Според него точно засегнатите от винетния режим региони заслужават друго отношение, откакто ударните вложения в столицата са в региона в полите на Витоша. Ако Столична община желае да изравни стандарта на живот сред северната и южната част на София, налагането на винетки сигурно не е вярната стъпка в тази тенденция, безапелационен бе ръководителят на БСП-София.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР