Бул. Шипченски проход по време на ремонта Ремонтът на софийските

...
Бул. Шипченски проход по време на ремонта Ремонтът на софийските
Коментари Харесай

Ремонтът на бул. Шипченски проход е завършен качествено, увери изпълнителят


Бул. " Шипченски проход " по време на ремонта

Ремонтът на софийските булеварди " Шипченски проход " и " Асен Йорданов " е завършил, отговоря на всички условия и е " изпълнен с нужното качество ". Това оповестиха от компанията реализатор " Пътища и уреди ".

Преди два дни кметът на София Йорданка Фандъкова разгласи, че ще приключи контракта с компанията за този ремонт, както и договора й за поддържане на улици в няколко столични региона. Анулиран ще бъде и договорът за ремонт на улици и на " ПСТ Груп ". Мотивите са некачествена работа.

Заради проблемите с реконструкцията на булевардите " Асен Йорданов " и " Шипченски проход ", кметът разгласи, че ще санкции " Пътища и уреди " със 130 000 лева и няма да й признае разноски за 553 000 лева

" По време на осъществяването на последните действия от реконструкцията на бул. „ Шипченски проход” и бул. „ Асен Йорданов” бяха установени отклонения в износващия слой на асфалта. По искане на Столична община и строителния контрол на плана „ Пътища и уреди “ ЕАД неотложно предприе ограничения и за своя сметка в профил положената настилка в зоните на грапавина и асфалтира наново секторите от пътните платна. Компанията пое своята отговорност и в най-кратки периоди поправя несъответствията ", написа в известието на компанията.

„ Пътища и уреди “ ЕАД сервира своите извинения на всички жители за породените неудобства по време на ремонта, допълват от компанията

От там заявяват, че ще извършат всички в допълнение предоставени действия и имат потенциала да продължи осъществяването на оставащата част от контракта. Целият договор е за 8 млн. лева и включва и реорганизация на ул. " Искърско шосе ", която не е почнала.

" Въпреки позволените пропуски по време на строителството съответно на този обект „ Пътища и уреди “ ЕАД заявява, че има запаси за качествено осъществяване на пътни инфраструктурни обекти. Нашите екипи са потвърдили професионализма си в построяването на редица обекти през годините ", оповестиха от компанията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР