Буквално саботиране на държавата – така премиерът Бойко Борисов изразява

...
Буквално саботиране на държавата – така премиерът Бойко Борисов изразява
Коментари Харесай

Борисов и компания с нови идеи как да пазят обществени поръчки и да борят престъпността

Буквално саботиране на страната – по този начин министър председателят Бойко Борисов показва своето неодобрение от обстоятелството, че съществува опция да се апелират публични поръчки в страната. При това неодобрение обаче вицепремиерът Томислав Дончев оповестява новината, че към този момент са подготвени промени в закона, които касаят правото на обжалване . Това излиза наяве от стенграмата на днешното съвещание на Министерския съвет.
Съгласно обяснението на Дончев, с предлагането ще се стесни кръга на тези, които имат право да апелират. Логиката била да могат да апелират единствено тези, които в действителност биха могли да извършат активността, която е предмет на публичната поръчка, а не фризьорски салон да апелира градеж на автомагистрала . Вицепремиерът показва, че в българския закон прекомерно безусловно били прочетени разпоредбите, които изисква европейска инструкция. А Борисов дава " образец от живия живот ": " Или както в обжалването на ТОЛ системата – като проверихме кой апелира се оказва, че индивидът метеше пред " Пирогов " улиците ". И добавя: " Че обжалването е належащо, че то подтиква и конкуренцията, и прозрачността изобщо не става спор ", само че прецизира, че би трябвало да се избегне умишленото обжалване, което се започва единствено за да се бави и стопира огромен план.
Мерки за битка с престъпността
" Всеки един кмет, а и във всяка една регионална дирекция, знаят почти по селата контингента, който прави обири и сходни закононарушения. Знаят се безусловно поименно – история, дядо, баба и така нататък Профилактични диалози с тези хора! Профилактиране на този контингент би било една превантивна мярка – викат го веднъж в месеца или веднъж седмично и районният контрольор си организира един диалог с него, това има резултат ", дава панацеята военният министър Красимир Каракачанов.
В отговор Борисов показва, че към този момент в обединението има единодушие да се отстрани от закона така наречен незаконно лишаване особено за автомобилните обири, което ще даде на Министерство на вътрешните работи принадлежности " да няма от кое място да се шиканира по-късно процесът ". А правосъдният министър Цецка Цачева изяснява, че кражбата на коли била уредена в главата на Наказателния кодекс за транспортните закононарушения, а не била в раздела за закононарушения срещу собствеността. Това било по този начин още " преди демокрацията ". " И предишния път ви разказвах, знаковите крадци към този момент са като шефове – влиза с преносимия компютър, пали колата и слиза. Влиза водачът, който към този момент и да го заловен, той е никому незнаен, почват да го съдят, поема цялата виновност. И законът им разрешава това да го правят ", приключва Борисов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР